Monika Hanigovská Rôzne

Trnavčania, pripravte sa na nečakanú návštevu: Môžu zazvoniť aj u vás doma

Počas nasledujúcich dní môžu zazvoniť aj u vás doma. Vybrané trnavské domácnosti navštevujú opytovatelia. O čo presne ide?

Ilustračný obrázok k článku Trnavčania, pripravte sa na nečakanú návštevu: Môžu zazvoniť aj u vás doma
Zdroj: Dnes24.sk

Obyvatelia Trnavy sa zúčastnia prieskumu európskeho projektu HFCS (Household Finance and Consumption Survey), ktorá je koordinovaná Európskou centrálnou bankou.

Cieľom tohto projektu je získať údaje o súčasnej ekonomickej situácie domácností v eurozóne. Do projektu sa okrem Trnavy zapája aj ďalších 150 obcí na Slovensku.

Počas prieskumu navštívia opytovatelia celkovo 2090 domácností. Zamestnanec poverený Štatistickým úradom Slovenskej republiky, bude zapisovať od februára do apríla údaje do dotazníka.

Všetky informácie, ktoré domácnosti poskytnú, budú spracované anonymne a využijú sa výhradne pre štatistické a vedecké analýzy nekomerčného charakteru.

„So všetkými odpoveďami bude narábané ako s citlivými údajmi. Poverený opytovateľ je povinný preukázať sa služobným preukazom zamestnanca ŠÚ SR a oficiálnym listom podpísaným guvernérom NBS a predsedom ŠÚ SR,“ uvádza radnica na webe.

Výsledky zisťovania sa využijú na zabezpečenie potrieb informačného systému štatistického úradu Slovenskej republiky, požiadaviek ministerstiev a štátnych organizácií, osobitne na poskytnutie údajov na účely posudzovania úprav súm životného minima.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM