Júlia Vargová Rôzne Správy

Trnavčania sa dočkali: Železničný podchod konečne otvoria, poznáme dátum

Cestujúci vlakom mali vyše roka sťažený prístup na železničnú stanicu. To by sa však čoskoro malo zmeniť.

Ilustračný obrázok k článku Trnavčania sa dočkali: Železničný podchod konečne otvoria, poznáme dátum
6
Galéria
Foto: Júlia Vargová / Zdroj: Dnes24.sk

Podľa najnovších informácií by mal byť podchod otvorený pred Veľkou nocou. „Konanie o predčasnom užívaní je stavebným úradom zvolané na 15.04.2019,“ informoval náš portál hovorca ŽSR, Michal Lukáč. „Našou snahou je, aby do 18.04.2019 bolo vydané rozhodnutie o predčasnom užívaní a v tento deň aj otvorený vstup do podchodov,“ ozrejmil.

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) s rekonštrukčnými prácami na trnavskej železničnej stanici začali ešte v decembri roku 2017. Prerábka sa týkala podchodu medzi Poštou na Dohnányho ulici a stanicou. Zámerom bolo do roka postaviť novú vstupnú budovu. Tá má umožniť vstup cestujúcich v smere od Pošty do podchodu k nástupištiam a zároveň aj do podchodu k výťahom.

Práce, počas ktorých mal byť podchod uzatvorený, mali byť hotové koncom roka 2018. ŽSR žiadalo cestujúcich o trpezlivosť. Ľudia museli rekonštruovaný úsek obchádzať podjazdom na Dohnányho ulici a vojsť do stanice hlavným vchodom. Rekonštrukcia si nakoniec vyžiadala viac času, než Železnice pôvodne plánovali. „Realizácia stavby trvala 14 mesiacov,“ dodáva hovorca. Zdá sa, že práce sú hotové, a ľudia by mohli začať využívať podchod už čoskoro.

Výhodou rekonštruovaných priestorov okrem skrátenia cesty na železničnú stanicu je bezbariérovosť. Podľa ŽSR budú obe cesty bezbariérové a značne zlepšia bezpečnosť vstupu do priestorov tamojšej stanice.

Železničný podchod konečne otvoria
6
Galéria
Foto: Júlia Vargová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM