Rôzne

Trnavčania sa preniesli späť v čase: Stredovek pod hradbami lákal na dobové zážitky

Počas Tradičného trnavského jarmoku mohli návštevníci zažiť život v stredoveku. Čo všetko si pripravili pre návštevníkov?

Ilustračný obrázok k článku Trnavčania sa preniesli späť v čase: Stredovek pod hradbami lákal na dobové zážitky
10
Galéria
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Súčasťou programu Tradičného trnavského jarmoku bolo aj podujatie Stredovek pod hradbami, v rámci ktorého zažili návštevníci atmosféru stredovekého života. Informoval o tom výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Trnava Tourism Alexander Prostinák.

Dva dni plné dobovej zábavy

Za hradbami v Sade Antona Bernoláka vzniklo mestečko Tyrna s táborom remeselníkov, šermiarov a rytierov. Jeho brány sa otvorili v sobotu (10. 9.) a zatvorili sa v nedeľu o 19.00 h.

„Prostredníctvom dobovej kuchyne, remeselnej tvorby, šermiarskych vystúpení, ukážok lukostreľby či jazdy na koni priblížia vôňu, chuť a atmosféru skutočného stredoveku,“ informoval vopred Prostinák.

Prečítajte si tiež

Stredoveký program

Okrem tradičných šermiarskych a rytierskych predstavení či zábavných šou bol pre návštevníkov pripravený aj unikátny model interaktívneho zážitku pre celú rodinu.

Vstupom do stredovekého mestečka sa návštevníci vnorili do fungujúceho sveta mikroekonomiky. Vyskúšali si život remeselníka, ale aj to, aké je byť kočovným obchodníkom s karavánou.

Súčasťou podujatia boli aj tanečné workshopy s dobovými tancami. Záujemcovia sa mohli aj nechať naverbovať do mestskej posádky, ktorá sa stará o poriadok v uliciach.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Stredovek pod hradbami 2022
10
Galéria
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM