Správy

Trnavčania si uctili pamiatku zavraždenej dvojice: V meste sa rozhoreli sviečky, VIDEO a FOTO

Rok po vražde novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej sa v mestách po celom Slovensku konali spomienkové zhromaždenia. Trnava nebola výnimkou

Zdroj: Dnes24.sk

Podobne ako v iných slovenských mestách, aj v Trnave sa vo štvrtok 21. februára 2019 konalo verejné zhromaždenie ako spomienka na novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenicu Martinu Kušnírovú. Dvojicu zavraždili 21. februára 2018 v jej dome vo Veľkej Mači. Verejnosť sa o tom dozvedela v pondelok 26. februára.

Pri príležitosti smutného výročia zorganizovala iniciatíva Za slušné Slovensko zhromaždenia v 36 slovenských mestách, rovnako aj na 22 miestach v zahraničí.

Smutné výročie od smrti Kuciaka a Kušnírovej si Trnavčania uctili na Trojičnom námestí. Počas spomienky vystúpilo niekoľko osobností, ktorí spomínali niekoľkokrát na mladú zavraždenú dvojicu. Pred mestskou vežou zaspieval Graeme Mark pieseň Sarajevo.
Trnavčanov spojila aj neskoršia požiadavka od organizátorov na minutú ticha pre Jána a Martinu. Nakoniec zúčastnení spievali slovenskú hymnu a pálili sviečky pri pred Súsoším Najsvätejšej Trojice.

Z vraždy sú zatiaľ obvinené štyri osoby – Alena Zs., ktorá mala za objednávku Kuciakovej vraždy zaplatiť, Tomáš Sz., ktorý mal strieľať, Miroslav M., ktorý ho mal na miesto činu doviezť a Zoltán A. ako sprostredkovateľ. Všetci sú vo väzbe. Podľa prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry súviselo zavraždenie oboch mladých ľudí výstrelmi z pištole kalibru 9 milimetrov s prácou novinára.

OBRAZOM: Trnavčania uctili prvé smutné výročie od smrti Kuciaka a Kušnírovej
33
Galéria
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM