Monika Hanigovská Rôzne

Trnavčania zachraňujú neznáme životy: Jeden z nich daroval krv po 128-krát

Na radnici ocenili dovedna 58 darcov krvi. Medzi prítomnými sa darovanie krvi začínalo na okrúhlej tridsiatke. Mnohí však toto číslo niekoľkonásobne prevýšili.

Ilustračný obrázok k článku Trnavčania zachraňujú neznáme životy: Jeden z nich daroval krv po 128-krát
Zdroj: TASR

Nemyslia len na seba ale pomáhajú aj cudzím. Na sklonku starého roka sa na radnici v Trnave stretli darcovia krvi, ktorí už po mnohokrát darovali bezpríspevkovo najdrahšiu tekutinu potrebnú pre samotný život, vlastnú krv.

58 trnavských darcov si prevzalo slávnostné ocenenie za dlhodobé bezpríspevkové darcovstvo krvi. Pričom 38 z nich si prebralo Zlatú plaketu prof. MUDr. J. Janského za 40-násobné a u nežnejšieho pohlavia 30-násobné darcovstvo. 11 prítomných zastupcovia mesta poctili Diamantovou plaketou prof. MUDr. J. Janského za 80 a 60-násobné darovanie krvi.

Našli sa však aj takí, ktorí darovali krv minimálne po stý krát. Takéto veľké srdce ukázali ôsmi darcovia. Tí boli ocenení medailou prof. Mudr. Jána Kňazovického. Pričom jeden z darcov prekonal aj túto hranicu, keď daroval krv už 128-krát. Za jeho počin mu poďakoval Slovenský červený kríž.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM