Monika Hanigovská Iné športy Šport

Trnavčanka Michaela zahviezdila v ďalekej Amerike: Tak toto je parádny výkon!

Zaslúži si klobúk dole! Trnavčanka Michaela Pešková predviedla za veľkou mlákou výkon, ktorý sa len tak nevidí.

Ilustračný obrázok k článku Trnavčanka Michaela zahviezdila v ďalekej Amerike: Tak toto je parádny výkon!
Zdroj: TASR

Atlétka Michaela Pešková, ktorá od januára študuje na University of Nebraska v Lincolne v USA, sa vynikajúco uviedla na tamojšom domácom mítingu Adidas Classic, ktorý sa konal v spomínanom meste 28. januára.

V behu na 600 metrov zvíťazila časom 1:33,08 min, čím sa jej podarilo zapísať na 10. miesto historických tabuliek Nebraska University a súčasne sa jej výkon odrazil aj na domácej atletickej pôde, keď sa jej čas zapísal aj ako druhý najlepší slovenský halový výkon histórie. Michaela sa tak zaradila za Ivetu Putalovú.

"Som rád, že sa Miška po zmene prostredia, dorozumievacieho jazyka, štúdia a hlavne trénera dostáva opäť do starých koľají. Po konzultácii s Miškiným trnavským trénerom E. Čordasom, ktorý na 600 m trati očakával veľmi podobný výkon ako Miška zabehla, dokonca o čosi lepší, je výborné, že sa jej to podarilo a to z plného tréningu. Jej výkon je zároveň druhým najlepším v slovenskej histórii, čo iba potvrdzuje jej kvalitu,“ skonštatoval pre náš spravodajský portál Marián Hammel, športový riaditeľ AK AŠK Slávia Trnava, kde atlétka doteraz pôsobila.

A ako hodnotí svoj úspešný výkon samotná talentovaná športovkyňa? „Pred behom som mala veľkú trému, ale ako sme vyštartovali, tak už to išlo samé. Bežalo sa mi veľmi dobre, bežala som sama od začiatku až do konca. Pocity potom boli úžasné, pretože som bola s výkonom spokojná a aj všetci okolo mňa,“ povedala pre našu redakciu zo zámoria Michaela Pešková.

Viac o úspešnej atlétke Michaele Peškovej si prečítate už čoskoro v pripravovanom rozhovore.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM