Lucia Lauková Správy

Trnavčanov navštívia štatisti: Pýtať sa budú na vašu finančnú situáciu

Trnava bude súčasťou celoslovenského zisťovania o financiách a spotrebe domácností v roku 2023. Anketári by mali navštíviť tisíce domácností.

Ilustračný obrázok k článku Trnavčanov navštívia štatisti: Pýtať sa budú na vašu finančnú situáciu
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Na Slovensku bolo do zisťovania pre rok 2023 vybraných 651 samospráv, medzi nimi aj Trnava, kde bude do zberu dát zaradených takmer 4 000 domácností. Informuje o tom trnavská radnica.

„Národná banka Slovenska v spolupráci so Štatistickým úradom SR uskutočňuje na Slovensku Zisťovanie o financiách a spotrebe domácností 2023, ktoré je súčasťou európskeho projektu HFCS. Projekt je koordinovaný Európskou centrálnou bankou a zúčastňujú sa na ňom všetky krajiny eurozóny,“ uvádza mesto.

Prečítajte si tiež

Ako vaše údaju použijú?

Cieľom projektu je získať spoľahlivé údaje o súčasnej ekonomickej situácii domácností v eurozóne. Údaje zo zisťovania poskytnú podklady pre rôzne štúdie.

Zisťovanie sa uskutoční v období od októbra 2023 do konca januára 2024.

„V tomto období navštívi vybrané domácnosti pracovník poverený funkciou opytovateľa, ktorý je povinný preukázať sa osobitným poverením, ako aj pozývacím listom podpísaným výkonným riaditeľom NBS a predsedom Štatistického úradu SR. Všetky informácie a názory, ktoré v rámci zisťovania domácnosti poskytnú, sú chránené, nezverejňujú sa a využijú sa výhradne pre štatistické a vedecké účely nekomerčného charakteru,“ dodáva magistrát.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM