Správy

Trnavská arcidiecéza reaguje na prípady zneužívania: Zriadila úrad na prijímanie oznámení

V budove Marianum pri Arcibiskupskom úrade v Trnave zriadili osobitnú miestnosť so psychológom. Nahlásenie zneužívania je možné aj formou elektronickej pošty či telefonicky.

Ilustračný obrázok k článku Trnavská arcidiecéza reaguje na prípady zneužívania: Zriadila úrad na prijímanie oznámení
Zdroj: unsplash.com

Trnavská arcidiecéza zriadila úrad na nahlásenie zneužívania v cirkvi. Pripojila sa tak k aktivite cirkvi na Slovensku, ktorá so všetkou vážnosťou pristupuje k prípadom sexuálneho zneužívania, potvrdila arcidiecéza.

Prečo úrad zriadili?

Zriadenie úradov na nahlásenie zneužívania v cirkvi vo všetkých diecézach je jedným z konkrétnych opatrení. Zároveň je v súlade s apoštolským listom motu proprio Vos estis lux mundi – Vy ste svetlo sveta pápeža Františka, podľa ktorého je potrebné v každej diecéze zabezpečiť fungovanie systému na prijímanie oznámení, ktorý bude ľahko dostupný pre verejnosť.

Kontaktná osoba

V budove Marianum pri Arcibiskupskom úrade v Trnave na ulici Jána Hollého je na tento účel zriadená osobitná miestnosť bezprostredne pri vstupe do budovy pre motorové vozidlá. Kontaktnou osobou je psychológ Mário Schwarz, ktorý na tomto mieste bude i fyzicky dostupný vo vymedzenom čase, informovala arcidiecéza. Nahlásenie zneužívania je možné aj formou elektronickej pošty či telefonicky.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM