Lucia Lauková Správy

Trnavská nemocnica sa objavila v novom filme: Spoznávate tieto priestory? FOTO

Do trnavskej nemocnice zavítal filmový štáb. Nakrúcali sa tam scény do celovečerného filmu z čias rozdelenia Česko-Slovenska.

Ilustračný obrázok k článku Trnavská nemocnica sa objavila v novom filme: Spoznávate tieto priestory? FOTO
4
Galéria

Filmári opäť zavítali do Trnavy. Tentokrát do priestorov fakultnej nemocnice, kde nakrúcali film A máme, čo sme chceli.

Konkrétne si vybrali Gynekologicko-pôrodnícke oddelenie FN Trnava, kde nakrútili viaceré scény s hviezdnym obsadením. V novinke si zahrali napríklad Bolek Polívka, Eva Holubová, Ady Hajdu či Anna Šišková.

Nakrúcanie pod režisérkou taktovkou Michala Kunesa Kováča prebiehalo ešte v decembri 2022. Film uviedli do kín v októbri tohto roka.

Prečítajte si tiež

Trpké rodinné tajomstvá

A máme, čo sme chceli je podľa tvorcov rodinná tragikomédia. Dej sa odohráva na prelome rokov 1992 a 1993.

„Na Silvestra, len pár hodín pred rozpadom Česko-Slovenska, sa rodina Varchalovcov stretáva v Banskej Bystrici pred kostolom, aby jej členovia spoločne pokrstili najnovší prírastok do rodiny, malú Zuzku, dcéru Petra (Daniel Fischer) a Heleny (Judit Pecháček). Peter však krst zmešká, pretože sa mu do rúk dostal spis jeho otca Daniela (Ady Hajdu), z ktorého sa dozvedá, že otec bol vedený ako agent ŠtB. Keď Peter konečne dorazí domov, okamžite konfrontuje otca Daniela so svojím objavom. Danielovo srdce to nezvládne a dostane infarkt,“ uvádzajú tvorcovia.

Život mu zachráni rýchly zásah rodinného priateľa, ktorého si zahral Bolek Polívka. Daniela, ktorého hrá Ady Hajdu, odvezú práve do trnavskej nemocnice.

„Po tom, ako Peter prezradí dôvod otcovho kolapsu, začnú sa vyplavovať ďalšie a ďalšie varchalovské tajomstvá a hádka o otcovi a jeho motívoch naberá na obrátkach. Keď spoločne listujú spisom, rodina sa s každou ďalšou stránkou otriasa v základoch,“ dodávajú tvorcovia.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Trnavská nemocnica sa objavila v novom filme: Spoznávate tieto priestory? FOTO
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM