han Samospráva

Trnavská župa hlási: OČKUJEME vo veľkom a podáva sa aj Moderna!

Šport išiel bokom, prednosť dostali vakcíny! Trnavský samosprávny kraj (TTSK) otvoril v sobotu štvrté veľkokapacitné očkovacie centrum, ktoré sa nachádza v športovej hale Družba.

Ilustračný obrázok k článku Trnavská župa hlási: OČKUJEME vo veľkom a podáva sa aj Moderna!
Zdroj: Facebook.com/Trnavský samosprávny kraj

„Včera sme otvorili už naše štvrté veľkokapacitné očkovacie centrum,“ uvádza sa na sociálnej sieti TTSK. „V športovej hale na Rybníkovej sme v sobotu podávali vakcínu Pfizer/BioNTech a dnes premiérovo očkujeme Modernu,“ informuje Facebbok župy.

V sobotu v ňom bolo zaočkovaných 2-tisíc ľudí vakcínou od konzorcia Pfizer/BioNTech. V nedeľu je v pláne podať 2-tisíc dávok vakcín od spoločnosti Moderna, ktorú kraj podáva prvýkrát. Obe očkovacie látky sú určené primárne pre ľudí s vekom 45 a viac rokov.

Slová župana

„Od konca februára prevádzkujeme veľkokapacitné centrá v Dunajskej Strede, Skalici a Trnave. Vďaka ďalšiemu centru môžeme pokračovať v nastavenom tempe podávania prvej dávky vakcíny. Zároveň ľudí preočkovávame druhou dávkou. S týmto cieľom pripravujeme otvorenie piateho centra v spolupráci s kúpeľmi v Piešťanoch,“ vyjadril sa predseda TTSK Jozef Viskupič.

Konzultácie a samotné podávanie vakcín bude v novom centre v réžii ambulantných lekárov a sestier. Organizačne centrum zabezpečuje krajská samospráva v priestoroch vypožičaných od mesta Trnava.

Ako Viskupič dodal, vzhľadom na vyšší počet dostupných vakcín a rozširovanie kapacity očkovania hľadá samospráva dobrovoľníkov s vekom nad 18 rokov. Informácie o očkovaní, ako aj mapy očkovacích centier sú dostupné na špeciálnej stránke zdravazupa.sk.

FOTO: ilustračné

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Udalosti na Slovensku

✅ OTVORILI SME ŠTVRTÉ OČKOVACIE CENTRUM A ZAČALI PODÁVAŤ MODERNU 🚀 Včera sme otvorili už naše štvrté veľkokapacitné...

Posted by Trnavský samosprávny kraj on Sunday, May 9, 2021
Zdroj: trnava.dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM