Kultúra

Trnavské divadlo sa pripravuje na začiatok sezóny: Chystá Deň otvoreného dvora

Tradičné DOD v divadle nahradí podujatie Deň otvoreného dvora. Na pestrý program sa môžu tešiť aj rodiny s deťmi.

Ilustračný obrázok k článku Trnavské divadlo sa pripravuje na začiatok sezóny: Chystá Deň otvoreného dvora
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Do Dňa otvoreného dvora pretransformovalo trnavské Divadlo Jána Palárika svoj tradičný deň otvorených dverí (DOD), ktorým otvára novú divadelnú sezónu.

Len v exteriéri

Reflektuje tým na pandemickú situáciu, preto sa jednotlivé body programu budú konať v sobotu (18. 9.) od 14.00 do 18.00 h výlučne v exteriéri – na divadelnom dvore a pred budovou.

Pripravený je rôznorodý program pre celú rodinu, informovala o tom marketingová riaditeľka Lucia Turňová.

„Pandemická situácia aj prebiehajúca rekonštrukcia reprezentačnej zrkadlovej sály nám tvorbu programu DOD mierne skomplikovala. Veríme však, že aj tento rok prinesieme obľúbené stálice s novým atraktívnejším nádychom,“ uviedla riaditeľka divadla Zuzana Hekel.

Prečítajte si tiež

Program pre deti

Najmladší nadšenci divadla sa opäť môžu tešiť na maľovanie na tvár, o zábavu sa podľa Turňovej postarajú animátori spolupracujúci s divadlom počas letných táborov, pripravená je aj detská improliga či skupinové hry.

Chýbať nebude ani tradičná zámočnícka dielňa majstra Magulu.

„Jedným z najobľúbenejších bodov programu DOD je zábavný fotokútik, v ktorom sa tento rok budú môcť diváci vyfotiť s hercami z divadla,“ povedala Turňová.

Budú prehliadky?

Čoraz úspešnejšia burza herca Martina Križana ponúkne mnoho neobyčajných predmetov z divadelného archívu: bulletiny divadelných inscenácií, výrobky divadelných dielní, nevyužívané rekvizity či javiskové dekorácie.

„Samozrejme, čo by to bol za DOD bez prehliadok. Budú aj tie, ale tentoraz sa zameriame na exteriér a na históriu našej krásnej budovy, ktorá posledné roky vďaka podpore zriaďovateľa Trnavského samosprávneho kraja dostala novú tvár a tento rok oslávi 190. narodeniny,“ doplnila Turňová. Záver dňa bude typicky divadelný a zakončí ho divadelné predstavenie Mizantrop v hlavných úlohách s najnovšou posilou umeleckého súboru Martinom Hronským a hosťujúcou Vicou Kerekes.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM