Monika Hanigovská Krimi

Trnavskí colníci zaistili kradnuté štvorkolky v dodávke: Takýto úlovok zachytili skenom

Trnavskí colníci odhalili kradnuté štvorkolky v dodávke. Úlovok zaistili skenovacím mobilným zariadením.

Ilustračný obrázok k článku Trnavskí colníci zaistili kradnuté štvorkolky v dodávke: Takýto úlovok zachytili skenom
7
Galéria
Zdroj: Colný úrad Trnava

Trnavskí colníci počas kontroly vozidiel na hraničnom prechode v Brodskom odhalili v dodávke, ktorú viedol vodič z Rumunska, štvorkolky odcudzené v Nemecku. Dodávkové vozidlo podrobili kontrole mobilným skenovacím zariadením finančnej správy.

Kontrola mobilným skenom

V sobotu, 14. októbra zaistili trnavskí colníci dodávku, ktorá smerovala počas dňa na diaľnici D2 v Brodskom v smere na Slovensko. Colníci Oddelenia špeciálnych technológií Colného úradu Trnava v rámci výkonu colného dohľadu skontrolovali tento dopravný prostriedok mobilným skenovacím zariadením finančnej správy. „Počas kontroly zastavili aj dodávkové vozidlo Renault Master imatrikulované v Nemecku, ktoré viedol vodič z Rumunska. Colníci ho vyzvali na predloženie dokladov od vozidla a prepravovaného tovaru. Následne vozidlo podrobili kontrole mobilným skenovacím zariadením finančnej správy, počas ktorej zistili, že na ložnej ploche vozidla sa nachádza aj tovar, ku ktorému vodič nevedel predložiť doklady o jeho nadobudnutí,“ uviedla hovorkyňa Colného úradu Trnava Iveta Zlochová.

Ako ďalej dodala, po otvorení zadnej časti vozidla hliadka zistila, že vozidlo je plne naložené starými opotrebovanými vecami ako napríklad sedačka, koberec, staré pneumatiky, bicykle, čím vzniklo podozrenie, že tovar môže pochádzať z trestnej činnosti.

V zadnej časti kradnuté štvorkolky

Trnavskí colníci však objavili v dodávke ďalší tovar. „Fyzickou kontrolou po vyložení pneumatík a sedačiek colníci zistili, že v zadnej časti vozidla sú ukryté dve štvorkolky. Na základe podozrenia, že aj tie by mohli pochádzať z trestnej činnosti, privolali colníci hliadku OoPZ Brodské, ktorá preverila vodiča vozidla, rovnako ako štvorkolky naložené na ložnej ploche. Podozrenie colníkov sa potvrdilo. Štvorkolky boli v uplynulom týždni odcudzené v Nemecku,“ doplnila Zlochová

Podľa jej slov nie je vylúčené, že aj ostatné veci pochádzali z trestnej činnosti. Ako dodala policajná hovorkyňa Iveta Zlochová prípad bol odovzdaný vyšetrovateľovi PZ Brodské na ďalšie konanie.

FOTO: Trnavskí colníci zaistili skenovaním kradnuté štvorkolky
7
Galéria
Zdroj: Colný úrad Trnava

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: Colný úrad Trnava
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM