Dominika Handzušová Iné športy

Trnavskí florbalisti na Czech Open: Postúpili ďalej, sú medzi najlepšou polovicou!

Až 128 tímová konkurencia čaká florbalový tím FBC 11 Trnava v Prahe na medzinárodnom turnaji. V základnej časti získal tri body a v prvom zápase play-off vyradil holandský SIACT ReUnited výhrou 4:1.

Ilustračný obrázok k článku Trnavskí florbalisti na Czech Open: Postúpili ďalej, sú medzi najlepšou polovicou!
Zdroj: Dnes24.sk

Trnavčanov postupne v základnej skupine čakali Fíni a dva české tímy. Fínsky KamuGang na turnaji v roku 2012 zvíťazil. Spomedzi Čechov FBC Black má status Pro tímu, napriek tomu nastúpil v nižšej kategórii Mužov a stal sa tak veľkým favoritom. Skupinu napokon s prehľadom vyhral, hoci práve Trnavčania ho výrazne potrápili.

Prehry s favoritmi

Na prvý duel nastúpil FBC 11 proti Fínom. „Zápas sa od začiatku niesol vo svižnom tempe, kontrolovali sme hru a už v štvrtej minúte dal Michal Duran náš prvý gól na turnaji. Potom prevzali iniciatívu Fíni a bolo sa na čo pozerať. Nebyť Šveca v bránke a našej obetavosti, skončilo by to oveľa horšie,“ informuje trnavský tím na svojej facebookovskej stránke. Napriek prehre 1:6 bol zápas pre hráčov skvelým zážitkom.

Následne už čakal Trnavčanov český extraligista. FBC Black mal vysoké ciele a tým trnavským bolo čo najviac mu cestu za titulom sťažiť. „Zápas bol vyrovnaný, hralo sa vo veľmi vysokom tempe. Po presnej strele Mateja Vantu sme vyhrávali. Súper potom ešte pridal na tempe, ale vďaka obetavosti a životnému výkonu tímu spolu s Jardom Švecom sme dlho odolávali,“ opisuje FBC 11. Nevydržalo to však do konca, FBC Black si pripísal povinné, ale vydreté víťazstvo 3:2.

Prvé kolo play-off s prehľadom

Posledným súperom základnej časti bol tím FBC Kutná Hora C. „Dúfali sme, že sa nám podarí konečne získať prvé body,“ verili si Trnavčania. V prvom rannom stretnutí síce po prvej časti prehrávali 0:1, no vďaka smršti v druhej dokázali zvíťaziť jasne 5:2. Do tabuľky si pripísali tri body a skončili tak na treťom mieste.

V play-off tak nastúpili proti SIACT ReUnited z Holandska. Trnavčania strelili po dva góly v každej časti a sami inkasovali len raz. Výhrou 4:1 si tak zabezpečili postup do ďalšej časti, 1/64 finále. Tu ich už čaká český 1. Fbk Rožnov p/R – RETRO, ktorý vo svojej skupine obsadil druhé miesto a tak priamo postúpil do tejto fázy. Zápas sa odohrá v piatok o 18:40.

Body FBC 11 Trnava:

Michal Duran 3+3, Matej Vanta 4+0, Martin Lasota 0+3,
Martin Czeczotka 2+0, Jan Kubík a Boris Sztruhár 0+2,
Ján Zelenák, Matúš Mahaj a Ondrej Balák 1+0

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM