Monika Földešiová Krimi

Trnavskí futbaloví fanúšikovia skončili na polícii

Futbal dnes nie je už len o športe, ale hlavne o rivalite medzi klubovými fanúšikmi. Inak tomu nebolo ani na nedeľnom zápase medzi Slovanom Bratislava a Spartak Trnavou, kedy opäť museli zasahovať aj policajné zložky.

Krátko pred začiatkom zápasu došlo k výtržnosti vo vstupnej časti do štadiónu smerom od Trnavskej ulice. //„Časť fanúšikov FC Spartak Trnava nemala lístky a usporiadateľ im neumožnil vstup na štadión. Časť fanúšikov, ktorá už bola na štadióne, sa im snažila pomôcť. Pritom došlo k potýčke s usporiadateľom, ktorý požiadal policajný zbor o pomoc,“ //uviedla Hrášková. Polícia ich na mieste vyzvala, aby sa prestali na štadión dobíjať, nakoniec však údajne ani nemuseli voči nim zasahovať.

Incident vznikol na v krčme na Trnavskej ulici. „Pri incidente utrpelo niekoľko osôb poranenia a boli jednorázovo ošetrené. V priestoroch zariadenia došlo k poškodeniu interiéru a majiteľovi vznikla škoda vo výške približne 1.000 eur,“ informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Petra Hrášková.

Trinásť fanúšikov vo veku 20 až 39 rokov preto policajti predviedli na najbližšie oddelenie, po vykonaní potrebných úkonoch ich prepustili. Polícia začala trestné stíhanie vo veci prečinu výtržníctva v súbehu s prečinom poškodzovania cudzej veci. Dvoch trnavských fanúšikov vo veku 17 a 26 rokov policajti okrem toho zaistili i vo vstupnej časti pred štadiónom. „Chceli vojsť na štadión s pyrotechnikou,“ priblížila Hrášková.

trnava24/tasr foto: tasr/ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM