Aktualizované Krimi

Trnavskí hasiči nasadili techniku a prišli na pomoc: V Dunajskej Strede horela hala

Trnavskí hasiči prišli na pomoc do Dunajskej Stredy. Na Múzejnej ulici horela hala a dym sa šíril do okolia.

Ilustračný obrázok k článku Trnavskí hasiči nasadili techniku a prišli na pomoc: V Dunajskej Strede horela hala
16
Galéria
Zdroj: TASR

Požiar vo výrobnom závode Minit Slovakia na Múzejnej ulici v Dunajskej Strede, ktorý vznikol doobeda, sa podarilo uhasiť. Informoval o tom spolumajiteľ spoločnosti Ladislav Ambrovics. Všetkých zamestnancov spoločnosti sa podarilo podľa jeho slov evakuovať.

Pri udalosti zasahovali hasiči z Dunajskej Stredy, Šamorína, Veľkého Medera, Galanty a Trnavy s deviatimi kusmi hasičskej techniky.

Ako uviedla Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ), „na mieste pomáha aj 40 dobrovoľných hasičov z obcí Čiližská Radvaň, Vieska, Mliečno, Gabčíkovo, Šamorín, Michal na Ostrove, Veľká Paka, Orechová Potôň, Hubice, Rusovce a Vydrany.„ Ako ďalej uviedla Z. Farkasová, „hala je silno zadymená, pričom hustý dym sa šíri aj do okolia,“ informovala ešte počas zásahu.

Škoda za niekoľko miliónov eur

Pretože majiteľ určil predbežnú škodu spôsobenú požiarom na desať miliónov eur, sú na mieste udalosti aj zisťovatelia príčin vzniku požiarov z Požiarnotechnic­kého a expertízneho ústavu Ministerstva vnútra SR. Hasiči sa požiar snažia dostať pod kontrolu.

Polícia vykoná obhliadku miesta činu aj s pomocou expertov z Kriminalisticko-expertízneho ústavu policajného zboru a zisťovateľa príčin požiarov Hasičského a záchranného zboru. Čo bolo príčinou rozsiahleho požiaru haly, zatiaľ nie je zrejmé a bude predmetom ďalšieho zisťovania.

Pri požiari asistovala aj polícia. „Vykonala evakuáciu zamestnancov a osôb z vedľajších ulíc a zabezpečovala prístup hasičom a záchranárom na miesto požiaru,“ priblížila trnavská krajská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová. Okolité ulice polícia z dôvodu bezpečnosti uzatvorila.

Pri požiari bol zranený muž

„Pri požiari bol zranený jeden muž, ktorý bol prevezený do nemocnice a pravdepodobne sa nadýchal splodín. Polícia vydala výzvu pre občanov do rozhlasu a regionálnych médií, aby nevchádzali do blízkosti miesta požiaru a aby si pozatvárali okná na príbytkoch," doplnila Kredatusová.

FOTO: Hasiči pokračujú v hasebných prácach pri požiari haly v Dunajskej Strede
16
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM