Dominika Handzušová Hokej

Trnavskí hokejisti s malou dušičkou: Nastúpia vôbec do ďalšej sezóny?

Juniorská súťaž sa tento rok v Trnave hrať nebude. Otáznik visí aj nad tímom mužov, ktorý zvažuje účasť v lige.

Ilustračný obrázok k článku Trnavskí hokejisti s malou dušičkou: Nastúpia vôbec do ďalšej sezóny?
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk

Hokejový klub Trnava zverejnil správu, v ktorej priznal finančné problémy. Najmä pre ne neprihlásil juniorov do žiadnej súťaže. Nahnuté to majú aj muži, je možné, že najstaršou kategóriou v Trnave bude dorast, ktorý si v uplynulej sezóne vybojoval extraligu.

Budú bojovať

„V posledných sezónach družstvo mužov pracovalo vo veľmi skromných podmienkach, ale aj napriek tomu dosiahlo veľmi dobré výsledky. Dnešná situácia je veľmi zložitá. Naďalej platí, že družstvo mužov je v sezóne 2015/2016 prihlásené do 1. ligy. Počas ďalších týždňov budeme pracovať na zabezpečení financií pre družstvo mužov,“ vyjadril sa k situácii generálny manažér klubu Matej Ševčík. O budúcnosti by podľa jeho slov definitívne mal rozhodnúť najbližší mesiac.

Pomoc hľadajú aj hráči

„Pre mládež sme akési vzory, my hráči si to veľmi vážime a je to jeden z hlavných dôvodov, prečo by sme chceli, aby trnavské A-čko nezaniklo. Jedna sezóna stojí reálne 80 000 eur, čo predstavuje prevádzkové náklady A-mužstva, teda nie výplaty pre hráčov,“ napísal v otvorenom liste v mene svojich spoluhráčov útočník Dávid Schmidt.

„Hokej hráme amatérsky z lásky k tomuto športu, klubu a mestu, a chceme ho hrať aj naďalej. A čo je dôležité, chceme ho hrať za náš trnavský klub HK Gladiators Trnava,“ dodal Schmidt. V liste objasnil aktuálnu situáciu vo financovaní, ktoré stálo najmä na jednom sponzorovi.

„Tento jeden človek to už sám celé neutiahne a my nechceme dopustiť, aby prišlo k najhoršiemu a klub bol donútený rozpustiť mužov pre nedostatok financií. Rozhodli sme sa s tým niečo spraviť a pomôcť samotnému klubu a dobrej veci,“ vysvetlil Schmidt, prečo sa rozhodol list napísať. Oslovil ním vedenie mesta a snaží sa ho dostať aj k potenciálnym sponzorom. Plné znenie listu si môžete pozrieť v priloženej galérii.

Čítajte tiež:
Piaty PSA TT-inline a Bercajgel: Pozrieť si môžete aj TÚTO historickú zaujímavosť
O trofej si zahrá až 60 tímov: Prengo Cup 2015 s TÝMITO novinkami

Foto: ilustračné

Otvorený list hráčov HK Trnava
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM