Správy

Trnavský doubledecker či rekordérka s 5,67 promile: Najkurióznejšie prípady policajtov

V roku 2021 nebola núdza o poriadne kuriozity. Na tieto prípady trnavskí policajti nezabudnú.

Ilustračný obrázok k článku Trnavský doubledecker či rekordérka s 5,67 promile: Najkurióznejšie prípady policajtov
4
Galéria

Trnavskí policajti sa podelili o najväčšie kuriozity roku 2021. Asi najväčším hitom internetu, ktorý bavil ľudí na celom Slovensku, bol tzv. trnavský doubledecker.

Dobrodruha, ktorý niesol vrak na streche Fordu, zastavili policajti Pohotovostnej motorizovanej jednotky v máji na juhovýchodnom obchvate mesta Trnava. S nákladom putovala 5-členná posádka do zberných surovín. Svoje však mal už odžité aj Ford Focus. Nakoniec obe vozidlá z cesty odviezli odťahovou službou.

Alkoholový rekord

Núdza nebola ani o vodičov posmelených alkoholom. Rekordérkou uplynulého roka sa stala 49-ročná žena, ktorá dokázala nafúkať neuveriteľných 5,67 promile. Policajti ju zastavili v Piešťanoch.

Polícia spomína aj nehodu najdrahšieho auta, keď sa McLaren Spider zrazil s vlakom na nechránenom železničnom priecestí. Z auta ostal len vrak.

„Vodič s rakúskym evidenčným číslom išiel od obce Michal na Ostrove smerom na Holice. Pri vjazde železničné priecestie bez závor pravdepodobne nerešpektoval výstražné svetlá červenej farby a vošiel na prejazd. Rušňovodič už nedokázal zrážke zabrániť a s vlakom do auta narazil. Po nehode bol vodič prevezený letecky do nemocnice,“ informovala v júni trnavská polícia.

Prečítajte si tiež

Chytili najväčšieho „vtáka“

Policajti sa počas roka 2021 stretli aj s raritnou krádežou. Z cesty si niekto odniesol dve makety policajtov. Pomoc počas roka potrebovali aj niektoré zvieratá. Policajti si tak na konto pripísali odchyt labute, splašeného koňa či najväčšieho vtáka Austrálie – Emu.

Okrem toho policajti riešili aj nezvyčajný prípad krádeže urny exmanželky. Skutku sa dopustil 63-ročný muž z okresu Hlohovec. Pozostatky svojej bývalej manželky chcel uložiť do iného hrobu, v obci, kde býva. So zosnulou exmanželkou bol rozvedený 26 rokov.

Zahryzol sa do policajta

Že rok 2021 bol riadna „divočina“, dokazuje aj zásah v obci Boleráz, pri ktorom 41-ročný opitý muž najskôr pohrýzol obyvateľa obce a potom sa zahryzol aj do ruky policajta. Tomu ostala na prstoch krvavá rana.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Policajti zastavili šoféra s autom na streche
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM