Monika Hanigovská Rôzne

Trnavský jarmok je pred dverami: Ťahák do vášho mobilu, buďte stále v obraze

Už čo nevidieť bude v centre Trnavy oveľa väčší ruch, ako býva zvyčajne. Tradičný trnavský jarmok je už totiž pred dverami.

Ilustračný obrázok k článku Trnavský jarmok je pred dverami: Ťahák do vášho mobilu, buďte stále v obraze
Zdroj: TASR

Tradičný trnavský jarmok sa uskutoční v dňoch 7. až 10. septembra, teda od štvrtka do nedele. A aby ste boli vždy v absolútnom obraze, pripravili sme pre vás nasledujúci prehľad.

Kde sa budú nachádzať stánky?

Predaj sa uskutoční v lokalitách ulíc Dolné bašty (v úseku od okresného súdu až po múzeum), Paulínska, Dolnopotočná, Trojičné námestie, Hlavná, Trhová, Radlinského, Vajanského (parkovisko pri Katastrálnom úrade), Radlinského (parkovisko pri Bernolákovej bráne), Park Antona Bernoláka.

Ako budú otvorené?

Predajné stánky s ľudovoumeleckým a komerčným sortimentom budú otvorené vo štvrtok a v nedeľu od 08:00 hod. do 20:00 hod., v piatok a v sobotu od 08:00 hod. do 21:00 hod. Stánky s občerstvením budú otvorené vo štvrtok od 08:00 hod. do 22:00 hod., v piatok a sobotu od 08:00 hod. do 24.00 hod. a v posledný jarmočný deň, teda v nedeľu budú v prevádzke od 08:00 hod. do 20:00 hod.

Dokedy budú otvorené atrakcie?

Jarmočníci si budú môcť počas Tradičného trnavského jarmoku vychutnať dosýta všakovaké atrakcie a to v nasledujúcich hodinách:

  • 07.09.2017 (štvrtok) od 08:00 hod. do 22:00 hod.
  • 08.09.2017 (piatok) od 08:00 hod. do 24:00 hod.
  • 09.09.2017 (sobota) od 08:00 hod. do 24:00 hod.
  • 10.09.2017 (nedeľa) od 08:00 hod. do 20:00 hod.

Ako a kde bude prebiehať kultúrny program?

V piatok o 14:15 hod. je naplánované otvorenie jarmoku, ktoré bude zabezpečené dobovým sprievodom zo Sadu Antona Bernoláka cez Trojičné námestie na Hlavnú ul. pred budovu radnice. V piatok na Trojičnom námestí vystúpia Vŕbovské Vŕby, Breakers, Dominika Mirgová, Medial Banana a Billy Barman. V sobotu sa divákom predstavia na tamojšom námestí folklórne súbory Kesanka, Bystričan, Geľovianka, Važinka, Liptáci a Rešovian. Ale aj White Melon, Bluzová svokra, Graeme Mark Band, Bukasový masív, Polemic a Vidiek. V nedeľu sa na pódiu predstavia folklórne súbory Haviar, Dudvážtek a Dudváh, Impaco Trio, cimbalová hudba, Romanika, Gipsy Elegance a Peter Lipa.

Zdroj: TASR

Ako a kde bude prebiehať kultúrny program Stredoveku pod hradbami?

Stredovek pod hradbami, ktorý je súčasťou Tradičného trnavského jarmoku, odštartuje 8. a 9. septembra v Sade Antona Bernoláka. V piatok a v sobotu od 09:00 do 22:00 hod. ukáže návštevníkom šermiarske, tanečné, strelecké, žonglérske predstavenia a interaktívne dobové tábory v rozhraní až 2500 rokov (od starovekých Grékov po druhú svetovú vojnu). Pričom v piatok o 20:30 hod. sa uskutoční galaprogram s názvom Nočný cirkus.

Budú počas jarmoku dopravné obmedzenia?

Mesto avizovalo dopravné obmedzenia ešte pred začatím Tradičného trnavského jarmoku. Počas trvania jarmoku, teda od 7. do 10. septembra bude úplná uzávierka miestnych komunikácií – Hlavná, Paulínska, Dolné bašty, Dolnopotočná, Trojičné námestie, Radlinského, Hviezdoslavova. Parkoviská na Radlinského ulici, na Vajanského ulici (pri Katastrálnom úrade) a pri Bernolákovej bráne. Vjazd motorových vozidiel do lokality jarmočniska je povolený len zásobovacím vozidlám pre účastníkov Trnavského tradičného jarmoku a pre prevádzky v jarmočnisku.

Pripravilo aj v tento rok mesto kyvadlovú dopravu?

Tento rok kyvadlová doprava v prevádzke nebude. Mesto odporúča po zaparkovaní na záchytných parkoviskách využiť niektorú z trnavských taxislužieb.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM