BTW Kultúra Správy

Trnavský jazzyk: Koncerty na ulici aj Dan Bárta v amfiteátri

Počas tohto týždňa prebieha v Trnave už 17. ročník festivalu jazzovej hudby.

Ilustračný obrázok k článku Trnavský jazzyk: Koncerty na ulici aj Dan Bárta v amfiteátri
Foto: Matúš Koprda / Zdroj: Mesto Trnava

Festivalu prebieha na troch scénach od 27. do 31. júla. Aj tento rok sa rozhodlo mesto Trnava, ktoré je jeho hlavným usporiadateľom, umožniť na všetky koncertné vystúpenia bezplatný vstup. Informoval o tom za organizačný tím Ján Novák.

Hlavná ulica

Dohromady umelci odohrajú 15 koncertov, každý deň začnú o 18.00 hod. vystúpeniami na pešej zóne v rámci Leta na korze. „Tam budú hrať Vanessa Šarközi & Miloš Biháry Gypsy Jazz Project, zoskupenia Aftertee a Mattia Boyzz,“ povedal Novák s tým, že aj v tomto roku dbajú na to, aby neopomenuli trnavských hudobníkov.

Nádvorie

Večerné koncerty sa uskutočnia na Nádvorí. „Vystúpi Kristína Mihaľová & Jakub Šedivý, Talent transport s hosťom, Trnavčanom Kamilom Mikulčíkom, Robert Balzar Trio a rovnako Trnavčan Michal Bugala, ktorý sa predstaví s Triple Jump spolu s Davidom Hodekom a Richardom Csinom a hosťami Aronom Hodekom a Anabelou Mollovou,“ dodal Novák.

Amfiteáter

Posledné večerné koncerty naplánovali organizátori do amfiteátra. „V piatok 31. júla o 19.00 hod. je na programe najskôr koncert Bratislava Hot Serenaders a o 21.00 h vystúpi česká hviezda Dan Bárta a Illustratosphere, v skupine aktuálne hrá aj slovenský bubeník Martin Valihora. Teší nás, že Dan Bárta na Trnavský Jazzyk zavíta nie prvý raz, v Trnave koncertoval už niekoľkokrát a vždy za veľkého záujmu fanúšikov,“ doplnil Novák.

Koncerty sa uskutočnia v intenciách hygienických nariadení proti šíreniu COVID-19, pri poslednom aj pri vyššom záujme bude kapacita letného kina postačovať. Festival je organizovaný s finančnou podporou Nádvoria – priestoru súčasnej kultúry a Trnavského samosprávneho kraja. Z verejných zdrojov podujatie podporil Fond na podporu umenia.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM