han Samospráva

Trnavský kraj je LÁKADLOM pre turistov z Izraela: Riešia sa aj priame LETY do Piešťan!

Trnavský kraj zážitkov sa ako jediný zástupca Slovenska medzi účastníkmi z 57 krajín predstavil koncom marca na veľtrhu cestovného ruchu IMTM 2022 v izraelskom Tel Avive.

Ilustračný obrázok k článku Trnavský kraj je LÁKADLOM pre turistov z Izraela: Riešia sa aj priame LETY do Piešťan!
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Počas dvoch dní ho navštívilo 26-tisíc ľudí. Spoločne sa v prezentačnom stánku Krajskej organizácie cestovného ruchu Trnavský kraj ako hostia predstavili zástupcovia Letiska Piešťany a Slovenských liečebných kúpeľov Piešťany.

Krajská organizácia cestovného ruchu Trnavský kraj zároveň zorganizovala vlastné prezentačné podujatie pre izraelské cestovné kancelárie, touroperátorov a médiá na pôde Slovenského inštitútu v Jeruzaleme, informoval predseda Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič.

Patria do trojky

Pred pandémiou boli izraelskí návštevníci treťou najpočetnejšou skupinou v Trnavskom kraji s podielom 7,1 percenta po návštevníkoch z Českej republiky a Nemecka. Počas pandémie v roku 2021 poklesla návštevnosť na 2,3 percenta, čo predstavuje šiestu priečku v návštevnosti kra­ja.

„Izraelský trh je z pohľadu rozvoja našej destinácie jedným z najdôležitejších. Po uvoľnení pandemických opatrení sme sa rozhodli opäť zintenzívniť našu prácu na prezentácii kraja. Vytvorili sme bilaterálny priestor na priamu komunikáciu a užšiu spoluprácu so zástupcami cestovných kancelárií, touroperátormi a obchodnými partnermi, ktorí by mohli organizovať priame lety z Izraela na Letisko Piešťany. Chceme rozvíjať výrazný potenciál incomingového turizmu, čo je naše dlhodobé úsilie,“ potvrdil Viskupič.

Workshop Krajskej organizácie cestovného ruchu Trnavský kraj na pôde Slovenského inštitútu v Jeruzaleme bol prvým verejným podujatím v inštitúte, ktorý bude oficiálne otvorený za účasti ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivana Korčoka a izraelského premiéra Naftaliho Bennetta v apríli tohto roka.

Na workshope sa podľa výkonnej riaditeľky Krajskej organizácie cestovného ruchu Trnavský kraj Agáty Mikulovej zúčastnilo do 20 zástupcov významných izraelských médií, blogerov, influencerov a zástupcov cestovných kancelárií a touroperátorov.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM