Správy

Trnavský kraj podporí vyše 400 projektov: Uchádzači si rozdelia 600-tisíc eur

Trnavská župa podporí projekty zamerané na rozvoj miest sumou 600-tisíc eur. Dotácie dostali obce, mestá aj organizácie.

Ilustračný obrázok k článku Trnavský kraj podporí vyše 400 projektov: Uchádzači si rozdelia 600-tisíc eur
Zdroj: Trnavský samosprávny kraj

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) podporí sumou 600 000 eur realizáciu projektov zameraných na rozvoj kraja. Projekty miest a obcí získajú 150 000 eur, organizácie si rozdelia 450 000 eur.

Rozhodlo o tom Zastupiteľstvo TTSK. Kraj podporí aktivity v oblasti kultúry, športu, sociálnej starostlivosti, zdravotníctva a životného prostredia, informoval predseda TTSK Jozef Viskupič.

Prečítajte si tiež

Mestá a obce doručili v tomto roku 118 projektov, organizácie sa o dotáciu z rozpočtu kraja uchádzali so 476 projektami. Poslanci rozhodli, že TTSK finančne podporí 107 projektov miest a obcí a 309 projektov predložených organizáciami.

„Realizácia podporených projektov sa týka revitalizácie verejných priestranstiev, rekonštrukcií priestorov či organizácie obľúbených podujatí v kraji,“ priblížil Viskupič.

Podporené projekty

V rámci výzvy „Podpora aktivít organizácií na území Trnavskej župy“ bola podporená organizácia festivalu Šaštínske zvony, ktorý je prehliadkou amatérskych speváckych zborov a hudobných skupín venujúcich sa sakrálnej a gospelovej hudbe. Župa podporí aj vybudovanie exteriérového fitnes vybavenia pre klientov Zariadenia pre seniorov Jasénia v Skalici. Pri príležitosti Dňa Zeme zorganizuje občianske združenie Pro Regio Danubia dobrovoľnícke podujatie s názvom „Vyčistime si Žitný Ostrov“. Cieľom je upratať a skrášliť verejné priestranstvá v okresoch Dunajská Streda a Galanta.

Poslanci na rokovaní schválili aj finančnú podporu vo výške 4-tisíc eur pre Fakultnú nemocnicu v Trnave. Projekt sa týka nákupu zariadenia a úpravy priestorov Chirurgickej kliniky nemocnice.

Z dotačnej výzvy „Podpora aktivít obcí na území Trnavskej župy“ bola schválená podpora 34. ročníka Záhoráckej veterán rallye – Memoriál Jána Vépyho. Vo výške 1 500 eur župa podporí aj organizáciu Vrátnofestu a jeho jubilejný 10. ročník v obci Hrádište pod Vrátnom v okrese Senica. V oblasti športu bola odsúhlasená podpora Nočného behu Hlohovcom, ako aj siedmy ročník populárneho Retro Gastrofestivalu v obci Vozokany v okrese Galanta.

Minimálna výška dotácie bola stanovená sumou 500 eur, pričom spolufinancovanie je stanovené na 5% z celkovej výšky poskytnutej dotácie. Zoznam všetkých podporených projektov nájdete na trnavskazupa.sk.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM