Rôzne

Trnavský rínek je tu už onedlho: Ponúkne výrobky od osvedčených aj nových predajcov

Po lete sa môžete tešiť na jesenný Trnavský rínek. Uskutoční sa v sobotu 14. októbra od 9. do 17. h na Kapitulskej ulici a Námestí sv. Mikuláša.

Ilustračný obrázok k článku Trnavský rínek je tu už onedlho: Ponúkne výrobky od osvedčených aj nových predajcov
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk

Na jesennom rínku sa predstaví vyše sto predajcov lokálnych slovenských produktov a výrobkov. A bude z čoho vyberať. Podľa slov spoluorganizátorky rínku Mirky Hlinčíkovej záujem o Trnavský rínek medzi predajcami a predajkyňami z celého Slovenska stále stúpa.

„Cez náš online prihlasovací systém sme prijali 215 prihlášok, čo je zatiaľ najvyšší počet, odkedy trh organizujeme. Keďže Trnavský rínek poskytuje obmedzenú kapacitu predajných miest, o to ťažšie bolo naše rozhodovanie. Veríme však, že sa nám podarilo vybrať pestrú paletu osvedčených, ale aj nových predajcov,“ uviedla.

Gastro zóna

Veľkým lákadlom bude gastro zóna, kde si ako uvádza radnica na svojom webe ľudia budú môcť pochutnať na kvalitnom „pouličnom“ jedle. „Novinkou budú skvelé hot-dogy s bohatou oblohou a hranolkami, chuťovo vyvážené mäsové aj vegetariánske hamburgery z kvalitných surovín, remeselné pivá, ale aj sladké klasiky ako šporheltové dolky a famózne zákusky. Nebude chýbať skvelá káva, vína od miestnych vinárov, horúca čokoláda so šľahačkou či chailatte,“ vymenúva Júlia Č. Oravcová.

Organizátorom sa podľa ich slov veľmi osvedčilo vytvorenie posedenia so stolmi a lavičkami na Námestí sv. Mikuláša. Aj tentoraz si tam budú môcť návštevníci pohodlne vychutnať všetky dobroty.

Kultúrny program

„Na októbrový rínek sme sa snažili pripraviť zaujímavý program pre všetky vekové kategórie návštevníkov,“ hovorí Matúš Hlinčík, ktorý má na starosti kultúrny program. Deti sa už teraz môžu tešiť na bábkové divadielka, „vyjašia“ sa na hudobnom vystúpení Pánka a počas celého dňa sa môžu zabaviť aj v kreatívnych dielničkách v parku.„Náš obľúbený zeleninár prinesie na rínek množstvo oranžových tekvíc, takže si deti môžu vyrobiť a odniesť domov vlastné tekvicové strašidielko,“ dopĺňa Matúš Hlinčík.

Návštevníkov rínku hudobne poteší príjemná muzika v štýle 30. rokov v podaní tria Chick2Chick, brnenská pouličná kapela Urband a electro-swing trnavskej kapely White Melon. Trnavský rínek je organizovaný neziskovou organizáciou Bronco v spolupráci s Mestom Trnava.

Foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM