Monika Hanigovská Rôzne

Trnavský rínek je už tu: Ponúkne voňavé špeciality, tvorivé dielne i bohatý program

Obľúbené podujatie už čoskoro odštartuje v známej trnavskej lokalite. Pozrite si kompletný program podujatia aj jeho lákadlá.

Ilustračný obrázok k článku Trnavský rínek je už tu: Ponúkne voňavé špeciality, tvorivé dielne i bohatý program
5
Galéria
Zdroj: kamarianphotography

Trnavský rínek nám už klope na dvere. Rínkovanie je naplánované v sobotu, 20. októbra na Kapitulskej ulici a priľahlom námestí sv. Mikuláša a to v čase od 09.00 do 17.00 hod.

Podujatie organizuje nezisková organizácia Bronco v spolupráci s mestom Trnava. Zisťovali sme od organizátorov, čo všetko sa chystá v tento deň.

Nielen dobroty od výmyslu sveta

„Trnavský rínek je aj o chutiach a vôňach, a tak budete môcť v októbrovú sobotu ochutnať čerstvé koláče či pečivo z remeselných pekární, španielsku pochúťku churros s nutellou alebo bryndzou, nadýchané a jemné zákusky, pivné špeciály ale i vína z malokarpatskej oblasti a mnoho iného. Neobíďte ani horúce čili papričky priamo z farmy, výrobky z arónie, tekvicový olej, med či džemy priamo od výrobcov,“ takto nás informuje nezisková organizácia Bronco o pripravovanom podujatí.

Návštevníci sa môžu tešiť aj na nové i staré knihy či platne, všakovaké čačky – mačky, štrikované čiapky či šále, originálne oblečenie, prírodnú kozmetiku a mnoho iného.

Program pre všetky vekové kategórie

Ale Trnavský rínek však nebude len o nákupoch. Rínek láka aj na program pre všetky vekové kategórie. „Jesennú náladu pod farebnými stromami dotvorí výborná hudba, divadielka pre deti, ale i diskusie (napríklad so Simonou Jurčovou), komentované prehliadky či ekozóna v parku. V ekozóne sa dozviete niečo o triedení smetí a ako možno znížiť vlastný odpad na minimum. Jesenne vyzdobený park ako obvykle ponúkne priestor na rôzne kreatívne dielničky a workshopy a zároveň oddychovú zónu, kde si budete môcť posedieť, či vypiť kávu,“ prezrádzajú pre náš spravodajský portál dobrovoľníci tamojšej organizácie.

Kompletný program podujatia:

HUDBA

  • 9:30 – 10:30 Gypsy elegance – naši susedia z Námestia sv. Mikuláša
  • 12:00 – 13:00 trnavská kapela Libido
  • 14:00 – 15:00 San Borondon Cyclo Fanfaria – je voľným nomádskym hudobným zoskupením, hrajúcim tradičné piesne zo všetkých kútov sveta, hrá do tanca pestrú zmes world music: balkánskych, cigánskych a židovských melódií, nechýbajú ani piesne a rytmy zo španielsky hovoriacich krajín.
  • 16:00 – 17:00 Pánko

DIVADLO PRE DETI

  • 10:30 – 11:30 Divadielko Spoza Voza – bábková hra o veľkom putovaní malej veľryby za domovom. Predstavenie vzniklo na motívy podľa knihy Gerda – Príbeh veľryby, ktorú napísal spisovateľ a ilustrátor Adrián Macho. Veľryba sa vydá na dobrodružnú cestu naprieč oceánom, počas ktorej získa mnoho zážitkov a priateľov.
  • 15:00 – 16:00 Divadielko Žihadlo: Ufúľaná rozprávka – rozprávka o tom, že triedenie odpadkov a vynášanie smetí nemusí byť len nudná, ušpinená činnosť, dokazuje toto predstavenie. Deti sa aktívnou hrou pozrú na nevoňavú tému z druhej, čarovnej strany.

KOMENTOVANÁ PREHLIADKA

  • 13:00 sprievodkyňa Emília Valachovičová poslucháčov tentokrát prevedie starou Trnavou a jej najväčšími lákadlami (stretnutie pri soche na Nám. sv. Mikuláša).

DISKUSIA SO SIMONOU JURČOVOU (dvor Synagógy – Galérie súčasného umenia)

  • 11.00 Diskusia s obľúbenou trnavskou blogerkou Simonou Jurčovou o tom, ako vznikla jej nová kniha „Prechádzka v čase“.

WORKSHOPY A TVORIVÉ DIELNE

  • 9:00 – 14:00 Uši si vlastný odličovací tampónik! – vyrobte si upcyklované odličovacie tampóny s lektorkami
  • 9.00 – 17.00 Vyrobte si svojho tekvicového strašiaka – na Trnavskom rínku bude pripravených 100 „vydlabaných“ tekvíc, listy, gaštany, špajdle.
  • 9:00–17:00 EKOaktivity
  • 9.00 – 17.00 ZAPLETANIE VRKOČOV (v parku) – lektorky z Rusalky – Tanečného a pohybového centra Vám zapletú parádne vrkoče a prípadne Vás aj naučia ako na to.

9:00 – 15:00 Meduška, n. o. – hravé aktivity pre detičky

  • 9:00 – 16:00 Naboso Opatrovanie Deti – čarovný kútik v parku pre menšie deti s kreatívnymi dielničkami
  • 9:00 – 13:00 Montessori škôlka
  • 9:00 – 11:30 WORKSHOP Učíme sa háčkovať, na veku nezáleží!(Klub zručných žien)
  • 9.30– 12.30 Tvorivé dielne
  • 9:30–11:30 WORKSHOP Nosime deti Trnava – Vyškolené lektorky Vám popíšu výhody nosenia a ukážu zakladný šatkový úväz, i to ako sa nosí v nosiči. Budete si môcť vyskúšať rôzne nosiče či šatky.
  • 10:00 – 15:00 Jazyková kaviareň
  • 11:00 – 14:00 WORKShopTalk – ako prostredníctvom oblečenia komunikovať s okolím aj bez slov
  • 14:00 – 17:00 WORKSHOP Uši si eko vrecko na pečivo a zeleninu ,alebo shopping bags – treba si priniesť vlastné staré tričko
  • 14:00 – 17.00 Dielnička malého muzikanta (dvor Synagógy – Galérie súčasného umenia) – originálny tvorivý a zábavný program pre deti prvého stupňa, vďaka ktorému odhalia tajomstvá tvorby zvukov, postavia si vlastné hudobné nástroje z kopy drevného a železného haraburdia a nakoniec si pod vedením dirigenta vyskúšajú, aké je to stať sa na chvíľu členom orchestra a hrať v skupine.

TRIENÁLE PLAGÁTU TRNAVA

  • 13.00 – 19.00 Galéria Jána Koniarka v Trnave / Jan Koniarek Gallery in Trnava Vás pozýva na výstavu Trienále plagátu – v Synagóge – galérii súčasného umenia a Kopplovej vile.
OBRAZOM: Trnavský rínek zachytený v obrazoch
5
Galéria
Zdroj: kamarianphotography

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM