Dominika Handzušová Rôzne

Trnavských 100 km: Kolóna historických vozidiel odštartuje na Trojičke

Sedemnásty ročník dvojdňového zrazu privíta 41 áut a 23 motocyklov z predvojnového i povojnového obdobia. Prvá etapa štartuje z Trojičného námestia, cieľ má na Smolenickom zámku. Druhá etapa povedie cez Hlohovec späť do Trnavy.

Ilustračný obrázok k článku Trnavských 100 km: Kolóna historických vozidiel odštartuje na Trojičke
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Kolóna vozidiel odštartuje v piatok 15. augusta z Trojičného námestia o 10.00 h, trasa povedie smerom cez Boleráz a Bielu horu na Záhorie a potom cez Bukovú do cieľa na Smolenickom zámku.

Najvyššia účasť

„Obyvatelia obcí, kadiaľ budeme prechádzať, sa budú môcť kochať v kráse starých BMW, ktorých sa zhromaždí celá séria. Uvidia aj Mercedesy, Hudsona, Citroëny, motocykle Jawa, Ariel či Indian,“ povedal organizátor podujatia Miloš Krištofík z trnavského Klubu historických vozidiel. Účasť prisľúbili Slováci i Moravania od Brna, Ostravy i Uherského Hradišťa, niektorí z nich prídu na svojich „nových“ vozidlách.

V tomto roku majú na Trnavských 100 km prisľúbenú najvyššiu účasť za posledných osem rokov. „Máme záujem sa držať na tejto úrovni, nechceme masovú akciu,“ dodal Krištofík s tým, že názov podujatia úplne nevystihuje jeho náplň. „Za dve etapy totiž prejdeme dohromady nejakých 300 kilometrov,“ dodal Krištofík.

Po druhej etape prehliadka

Sobotná etapa 16. augusta povedie zo Smoleníc cez Trnavu, Zavar, Šúrovce, Sereď, smerom na Vozokany a Veľké Dvorany, do Hlohovca a potom späť do Trnavy. Od 16.30 do 18.00 h budú autá a motorky vystavené na parkovisku pred reštauráciou Relax na Rybníkovej ulici.

„Ani počas jediného z predchádzajúcich šestnástich ročníkov nám nepršalo, veríme, že sa počasie umúdri a túto šnúru potiahneme ďalej,“ povedal Krištofík. V prípade dažďa sa program akcie nemení, suchý variant sa rovná mokrému.

Foto: ilustračné.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM