Samospráva

TTSK podpísal memorandum: Bude spolupracovať s vysokými školami pôsobiacimi v Trnave

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) podpísal v piatok memorandum o spolupráci s dvoma univerzitami a jednou fakultou, ktoré pôsobia v Trnavskom kraji. Informoval o tom Jaroslav Vacek z odboru komunikácie TTSK.

Ilustračný obrázok k článku TTSK podpísal memorandum: Bude spolupracovať s vysokými školami pôsobiacimi v Trnave
Foto: Júlia Vargová / Zdroj: Dnes24.sk

Kraj podpísal zmluvu so školami, ktoré sídlia v Trnave – Trnavskou univerzitou, Univerzitou sv. Cyrila a Metoda a Materiálovotechno­logickou fakultou Slovenskej technickej univerzity.

Cieľom memoránd je spoločne koordinovať strategické zámery rozvoja kraja, skvalitniť vysokoškolské štúdium a vedecko-výskumné pôsobenie na univerzitách na potreby regiónu.

Hlavnými oblasťami spolupráce bude presadzovanie spoločných záujmov kraja a univerzít pri tvorbe projektov na podporu výskumu, propagácie vo vzťahu k regiónu TTSK.

„Partneri budú úzko kooperovať pri hodnotení záverečných prác študentov, ako aj vedeckých prác pedagógov. Kraj umožní absolvovanie odborných stáží na Úrade TTSK a v jeho organizáciách,“ uviedol Vacek.

„Spoluprácu s univerzitami považujeme za jeden z kľúčových predpokladov rozvoja regiónu. Podpisom memoránd kraj získava silných partnerov a som presvedčený o tom, že spoločne budeme úspešní,“ uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič.

Jedným z cieľov je spolupodieľať sa na príprave a organizovaní odborných seminárov, konferencií, vzájomne sa informovať a spolupracovať pri príprave a realizácii projektov spolufinancovaných z externých zdrojov či recipročne sa zúčastňovať na vybraných činnostiach kraja, univerzít a fakulty.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM