Rastislav Búgel Samospráva

Ubytovňa Trnavan už má stavebné povolenie: Budú v nej byty

Mesto Trnava vydalo stavebné povolenie na prestavbu bývalého internátu Trnavských automobilových závodov (TAZ) na polyfunkčný dom s bytovými jednotkami. Po úpravách by malo v terajšej ubytovni Trnavan na Zelenečskej ulici vzniknúť 137 bytov, z nich 125 jednoizbových.

Ilustračný obrázok k článku Ubytovňa Trnavan už má stavebné povolenie: Budú v nej byty
Zdroj: TASR

Najmenšie bytové jednotky by mali mať 20 metrov štvorcových. Investorom je správca konkurznej podstaty úpadcu TAZ, štátny podnik v likvidácii Pavol Korytár. Stavebník sľubuje modernizáciu priestorov aj zväčšením zázemia bytov, zlepšením zvukovej izolácie a podobne. Pribudnúť by malo tiež detské ihrisko pri budove a bezbariérový vstup.

Avízo prestavby Trnavanu na bytový dom vyvolalo pred niekoľkými mesiacmi obavu u obyvateľov priľahlého obytného súboru Linčianska z nového prílivu neprispôsobivých obyvateľov. Skúšku v tomto ohľade zažíva sídlisko v súvislosti s vedľajším objektom Domov, ktorý kedysi slúžil ako štartovací pre mladé rodiny a v súčasnosti ho jeho majiteľka takmer výhradne prenajíma sociálne slabým a neprispôsobivým. Výbor mestskej časti kontaktoval správcu konkurznej podstaty TAZ v mene občanov najskôr písomne, potom vyvolal verejné stretnutie, aby mohol tlmočiť, „že rozšírenie enklávy takýchto obyvateľov je ich nočnou morou“. Niektoré veci si podľa Rastislava Mráza, poslanca za tento obvod, angažujúceho sa v danej veci, na stretnutí vysvetlili, obavy však nezmizli.

Podľa Mráza sa v polovici apríla mala konať dražba tejto nehnuteľnosti. Tá bola nakoniec zrušená a má byť vytýčený iný termín. „Predaj objektu je prioritným zámerom konkurzného správcu. Iba v prípade, ak by nedošlo k predaju, by v zmysle stavebného povolenia pristúpil k realizácii on sám,“ uviedol Mráz, ktorý absolvoval s Korytárom rozhovor na túto tému. Znepokojenie z budúceho využitia objektu podľa neho u ľudí z Linčianskej zostáva, ani Korytár, ako ďalej uviedol, nevie garantovať bezproblémových nájomníkov. „Situáciu budeme sledovať,“ dodal Mráz.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM