Tlačové správy

Učiť sa pomocou Lega? Sen každého dieťaťa

Kúpili ste minule svojej ratolesti Lego a boli ste sklamaný z toho, kam sa táto obľúbená stavebnica posunula za posledných desať, dvadsať rokov?

Ilustračný obrázok k článku Učiť sa pomocou Lega? Sen každého dieťaťa
Zdroj: TASR

Miesto množstva dielikov, z ktorých sa dalo postaviť takmer čokoľvek a podporovala detskú kreativitu, teraz v krabici nájdete pár veľkých dielov, z ktorých môžete poskladať iba to, čo je na obale stavebnice. Chceli by ste, aby sa Lego zaradilo opäť do kategórie edukatívne hračky? Nemusíte chodiť ďaleko a prihláste svoje dieťa či deti do detského centra Brick by brick. Čo to je?

Čo je Brick by brick

Detské centrum Brick by brick sa zaoberá hravou formou učenia detí o rôznych témach, hlavne z oblasti vedy, techniky, zvieracej ríše či fyziky. Chcete vedieť, ako prebiehajú hodiny? Sú rozdelené do troch častí. Najprv lektori deťom predstavia tému, porozprávajú im o nej a zasvätia do problematiky. Následne sa deti rozdelia do dvojčlenných tímov, dostanú Lego a návod, podľa ktorého majú postaviť napríklad helikoptéru. Deti skladajú samy, pod dohľadom lektora, ktorý vystupuje ako kouč a motivuje ich. Po tom, čo deti skladanie zvládnu, môžu sa s hračkou zahrať a vyskúšať jav, o ktorom sa učili na začiatku hodiny.

Pre koho je Brick by brick určené

Pre všetkých. Hlavne pre deti, ktoré sú rozdelené do dvoch vekových kategórií – od 2 do 5 rokov, tieto deti sa hrajú/učia za pomoci väčšieho Dupla a ich hlavnou témou sú zvieratká, vesmír či rozprávky. Pre staršie deti vo veku 6 – 14 rokov je pripravené Lego a témy ako šport, vynálezy či doprava. Ale pozor, aj dospelí sa môžu prihlásiť na teambuilding, zlepšiť svoju kooperáciu v tíme, zabaviť sa a hravou formou sa niečo nové naučiť. Okrem toho detské centrum Brick by brick je super miestom, kde môžete zorganizovať detské narodeninové oslavy. V ponuke sú aj letné tábory pre deti, chcete sa dozvedieť viac? Navštívte internetovú stránku Brickbybrick.sk.

foto: ilustračné

Zdroj: Seocentrum.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM