Monika Hanigovská Rôzne

UCM v Trnave predbehla všetky slovenské univerzity: Výborné výsledky v hodnotení

Univerzita sv. Cyrila a Metoda v Trnave predbehla všetky slovenské univerzity. „Nazbierala“ najlepšie hodnotenia „A“ a to vo všetkých skúmaných kategóriách. Hodnotenia sa zúčastnilo viac ako tisíc univerzít sveta.

Ilustračný obrázok k článku UCM v Trnave predbehla všetky slovenské univerzity: Výborné výsledky v hodnotení
Zdroj: Kristián Pribila

Univerzita sv. Cyrila a Metoda v Trnave získala celoslovenské prvenstvo. Stala sa lídrom rebríčka slovenských univerzít v globálnom hodnotení U-Multirank.

Hodnotenia sa zúčasnilo celkovo 1 614 univerzít z 95 krajín sveta.

„Univerzita sv. Cyrila a Metoda v Trnave sa úspešne etablovala v celosvetovom hodnotení kvality univerzitného vzdelávania, a to so ziskom najväčšieho počtu hodnotení „A“ spomedzi všetkých slovenských univerzít. Výsledky zverejnili zostavovatelia klasifikačnej schémy U-Multirank vo svojej výročnej správe,“ informoval pre náš spravodajský portál P. Krajčovič z kabinetu PR FMK UCM v Trnave.

UCM v Trnave získala najviac hodnotenia „A“ a to v kategóriách riadne ukončenie bakalárskeho štúdia, interdisciplinárny výskum, zahraniční členovia akademickej obce a medzinárodné publikácie.

Do hodnotenia sa zapojila aj Trnavskú univerzita, ktorá bola ohodnotená vo vyššie spomínaných kategóriách ako riadne ukončenie bakalárskeho štúdia za „B“, interdisciplinárny výskum za „A“, zahraniční členovia za „C“ a výskum ohodnotil publikácie za „A“.

Za úspechom je najmä veda

„Umiestnenie univerzity v hodnotení U-Multirank v značnej miere vyplýva z vedeckých úspechov Fakulty masmediálnej komunikácie UCM, ktorá iniciovala zaradenie univerzity do celosvetového hodnotenia,“ informuje UCM.

Ako informuje ďalej UCM, fakulta má ako jediná na Slovensku a v Českej republike indexované v dvoch najprestížnejších citačných databázach – Web of Science spoločnosti Clarivate Analytics a Scopuse spravovanom spoločnosťou Elsevier tri vedecké časopisy Communication Today, European Journal of Media, Art and Photography a Lege Artis. Language yesterday, today and tomorrow.

Najprestížnejšie databázy

„Prijatie troch časopisov do najprestížnejších vedeckých databáz svedčí o kvalite našej fakulty a dosahovaných výsledkoch. Kvalita vysokoškolského štúdia je v medzinárodnom meradle hodnotená predovšetkým na základe vedecko-výskumnej činnosti, v ktorej Fakulta masmediálnej komunikácie dlhodobo dosahuje vynikajúce výsledky nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí,“ uviedla Dana Petranová, dekanka FMK UCM v Trnave.

Ďalším dôležitým faktorom úspechu univerzity v globálnom hodnotení kvality univerzitného vzdelávania je inovatívny prístup fakulty k pedagogickému procesu a aktualizácii študijných plánov v súlade s požiadavkami trhu práce.

Ten má byť evidentný podľa slov tamojšej univerzity napríklad v prípade unikátneho študijného programu Teória digitálnych hier. Podľa dostupných štatistík sa až 98 % absolventov FMK dokáže uplatniť v rámci vyšších manažérskych a kreatívnych pracovných pozícií v oblasti mediálnej tvorby.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM