Júlia Vargová Futbal Šport

Udomácňujú sa: Spartak pripravil pre svojich zahraničných členov kurzy slovenčiny

Napomôcť rýchlejšiemu udomácneniu hráčov by mali pomôcť kurzy slovenčiny, ktoré pripravil trnavský futbalový klub.

Ilustračný obrázok k článku Udomácňujú sa: Spartak pripravil pre svojich zahraničných členov kurzy slovenčiny
Zdroj: TASR

O tom, že sa legionári učia po slovensky informoval FC Spartak Trnava na svojej oficiálnej stránke. „Futbalový klub Spartak Trnava pripravil pre svojich zahraničných hráčov kurzy slovenčiny, aby sa rýchlejšie udomácnili na Slovensku,“ uvádza.

Ako informuje Spartak, v pondelok 9. septembra začala s hodinami slovenčiny prvá portugalsko-brazílska skupina na čele s trénerskou dvojicou Chéu – Barbosa.

O deň neskôr mali výuku naplánovanú hráči so slovanskými koreňmi a podľa informácií z trnavského futbalového klubu by sa k nim čoskoro mohli pridať aj ďalší.

„Máme v mužstve legionárov, ale našou prioritou je, aby sa čo najviac rozprávali po slovensky. Mnohí rozumejú, no s rozprávaním je to horšie, preto sme pripravili tieto kurzy slovenského jazyka. Verím, že to hráčom prospeje, aby mohli komunikovať aj s fanúšikmi a médiami,“ povedal pre klubový web športový riaditeľ Andrej Kostolanský.

Ako ďalej ozrejmuje klub, plne si uvedomuje, že slovenčina je náročný jazyk.

Zároveň predpokladá, že naučiť sa našu reč pravdepodobne rýchlejšie zvládnu hráči s balkánskymi koreňmi. „Príkladom je Emir Halilovič, pre ktorého slovenčina nie je problém a plynulo sa dohovorí aj Kubilay Yilmaz,“ zdôrazňuje Spartak.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM