Júlia Vargová Rôzne Správy

Ukážu, čo dokážu: Znevýhodnené deti vystúpia na Najmilšom koncerte roka

Trnavu čaká najmilší koncert roka. Deti zo znevýhodneného prostredia ukážu svoj talent a dokážu, že v umení nezáleží, z akých pomerov človek pochádza.

Ilustračný obrázok k článku Ukážu, čo dokážu: Znevýhodnené deti vystúpia na Najmilšom koncerte roka
Zdroj: TASR

Deti z centier pre deti a rodiny (detských domovov), nízkoprahových centier, deti z náhradných rodín a sociálne znevýhodnených rodín vystúpia v sobotu na spoločnom koncerte. Informovala o tom radnica na svojej stránke. Trnavský Najmilší koncert roka je podľa informácií z mesta regionálnym kolom cyklu koncertov. Zúčastnia sa ho deti z Bratislavského a Trnavského samosprávneho kra­ja.

Koncert organizuje Spoločnosť priateľov detí z detských domovov Úsmev ako dar. Všetci sú vítaní. Organizátori srdečne pozývajú na koncert a dodávajú, že vstupné je celkom zadarmo, za úsmev.

Deti zo znevýhodneného prostredia vystúpia druhú aprílovú sobotu, 13. apríla od 15:00 do 17:00, v Kine Hviezda na Najmilšom koncerte roka.

Ako ďalej informuje radnica, projekt s názvom Najmilší koncert roka uskutočňuje Spoločnosť priateľov detí z detských domov Úsmev ako dar každoročne aj na regionálnych úrovniach. Takýto program Úsmev ako dar prináša už 18 rokov. „Podujatie dáva deťom priestor na prezentáciu svojho nadania a nesie sa v duchu spoločného hesla Toto som ja! Upriamuje pozornosť na rozvíjanie osobnosti a talentu detí,“ uvádza mesto.

Prehliadka ponúka deťom priestor, vyjadriť sa prostredníctvom umenia. Majú možnosť ukázať svoje postoje, pocity, túžby a sny. „Skúsenosť sebavyjadrenia a následného ocenenia môže opusteným deťom pomôcť, aby rozpoznali vlastnú hodnotu a znovu si začali vážiť sami seba,“ informuje radnica na svojom webe. „Príležitosť verejne vystúpiť je pre deti zároveň motiváciou, aby sa venovali rôznym umeleckým žánrom a pestovali svoju vôľu, ktorú neskôr budú môcť využiť pri dosahovaní životných cieľov,“ dodáva.

Ako ďalej uvádza mesto, podujatie sa uskutoční pod záštitou primátora Mesta Trnava. Na koncerte budú vystupovať aj deti z Nízkoprahového centra MAK v Trnave a celý koncert bude moderovať Roman Juraško.

Foto: ilustračné

Zdroj: trnava.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM