Správy

Ulice v novej lokalite Cukrovar už majú svoje názvy: Ako sa budú volať?

V Trnave v areáli bývalého cukrovaru rastie nový komplex bytov a komerčných priestorov. Poslanci oficiálne odsúhlasili pomenovanie novovzniknutých ulíc a námestia.

Ilustračný obrázok k článku Ulice v novej lokalite Cukrovar už majú svoje názvy: Ako sa budú volať?
11
Galéria

Pomenovania štyroch nových ulíc v Trnave schválili mestskí poslanci na svojom štvrtkovom zasadnutí. Pri výstavbe bytových domov v areáli bývalého trnavského cukrovaru vznikla potreba označiť novovzniknuté komunikácie, o návrhoch v zastupiteľstve rokovali opakovane.

Na prvom rokovaní na jar tohto roka neprišlo k odsúhlaseniu predložených názvov, na štvrtkovom zasadnutí nastala zhoda až po zmene v dvoch z nich, a to na návrh zástupcu investora.

Prečítajte si tiež

Odkaz na históriu

Konečné znenie všeobecne záväzného nariadenia hovorí o Cukrovarskej ulici, ktorá je priamym odkazom na cukrovarnícku históriu lokality, rovnako je ním aj nové námestie, ktoré bude pomenované po zakladateľovi cukrovaru v Trnave, ktorý bol svojho času najväčším v Rakúsko-Uhorsku, grófovi Augustovi Stummerovi.

Treťou bude Ulica Jána Krištofíka, ktorý bol iniciátorom výstavby a neskôr dlhoročným správcom mestskej športovej haly v susedstve cukrovaru. Ulica Mikuláša Vaymára bude pripomínať bývalého majiteľa cukrovaru.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
VIZUALIZÁCIE: V trnavskom cukrovare sa stavia
11
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM