Krimi

Úspech finančnej správy: Odhalili najväčšiu nelegálnu výrobňu cigariet v strednej Európe

Finančná správa odhalila prípad najväčšej nelegálnej výrobne cigariet v strednej Európe. Pri akcii zadržala 47 ľudí.

Zdroj: Dnes24.sk

Finančná správa zaistila v obci v Trnavskom samosprávnom kraji tri nelegálne výrobne cigariet, milióny kusov nelegálnych cigariet a množstvo tabaku.

„Finančná správa tento rok už viackrát úspešne zasahovala v prípadoch nelegálnej výroby a predaja nelegálnych tabakových výrobkov. Prípad možno označiť ako najväčší v oblasti nelegálnej výroby cigariet na Slovensku, respektíve v strednej Európe vôbec,“ uviedla v stredu na stretnutí s médiami prezidentka finančnej správy Lenka Wittenbergerová.

Ako povedal riaditeľ Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovít Makó, kriminalisti z Kriminálneho úradu finančnej správy zasahovali v nočných hodinách pre nelegálne cigarety a ich výrobne na troch miestach na Slovensku, pričom prípady so sebou súvisia.

Zaistili nelegálny transport tabaku kamiónom cez hranicu na Slovensko, sklady plné filtrov, tabaku a ďalších komponentov v bratislavských Vajnoroch a vo Veľkých Kostoľanoch a okolí tri výrobné linky, vrátane množstva nelegálnych cigariet. Na mieste zadržali 47 osôb zahraničnej národnosti – rumunskej, moldavskej a ukrajinskej.

Finančnej správe sa tento rok v oblasti odhaľovania nelegálnej výroby cigariet podľa jej slov darí a dosahuje významné úspechy.

„Okrem tohto najnovšieho prípadu sme tento rok zabránili, aby sa na európsky trh dostalo už viac ako 30 miliónov nelegálne vyrobených cigariet, 50 ton tabaku či tisícky cigár, pričom pri týchto akciách sme zlikvidovali aj ďalšie tri nelegálne výrobne,“ doplnila Wittenbergerová.

Finančná správa odhalila nelegálnu výrobňu cigariet
3
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM