Dominika Handzušová Iné športy

Úspech trnavských sofbtalistiek: Kadetky získali juniorský titul

Ženský tím vo finále ženskej kategórie porazil jasne juniorky z Trnava Panthers 8:1. V juniorskej kategórii taktiež uchmatli titul Trnavčanky. Nedovolili na prvú výhru nadviazať bratislavskému Apollu.

Ilustračný obrázok k článku Úspech trnavských sofbtalistiek: Kadetky získali juniorský titul
Zdroj: Dnes24.sk

Na ihrisku Trnava Panthers sa odohralo finále juniorskej súťaže. Postúpili doň domáce kadetky a bratislavské Apollo. Tretina trnavského tímu je pritom ešte v žiackom veku a tak ich víťazstvo je o to väčším úspechom.

„Apolláčky“ prišli do Trnavy dobre naladené. V prvom finálovom zápase totiž porazili súperky o rozdiel triedy a viedli v sérii hranej na dva víťazné zápasy 1:0. V prvom dueli navyše nastupovali ako domáce, takže mali výhodu dohrávky na pálke. Trnavčanky sa ale na Bratislavčanky skvele pripravili, napriek faktu, že celý september bol tím zdecimovaný chorobami či povinnosťami v škole.

Odvetu ustáli a vyrovnali

„Apollo sa prezentovalo vynikajúcou hrou v obrane. Keďže sa finále hrá na dva víťazné zápasy a nôž na krku mala teda Trnava, mohol si bratislavský tréner dovoliť nechať odpočívať svoju naj nahadzovačku Dominiku „Micro“ Mešťanovú,“ informoval o zápase trnavský tréner Richard Bohunický. Na Trnavčanky teda nahadzovala jedna z mladých bratislavských nádejí, Hanka Rudohradská. „Trnavčanky ju však skoro vyhnali z „prkna“. Vyšiel nám skvelý taktický ťah s nasadením Remenárovej ako DP (hráčka, ktorá nastupuje iba v útoku). Tá sa za prejavenú dôveru poďakovala tým, že hneď svoj prvý nástup premenila v ojedinelý trojmétový odpal,“ opísal ďalej tréner.

Trnava prejavila veľmi silného tímového ducha a keď sa nedarilo na pálke oporám, výborne ich nahradili ďalšie hráčky zo zostavy. Okrem spomínanej Remenárovej viackrát tvrdo pálili Kovačicová a Fajnová. Trnava sa postupne dostala do vedenia 3:0. V predposlednej zmene dokázali Apolláčky po troch nezmyselných erroroch stiahnuť vedenie na 3:2, ale vďaka famóznej trnavskej nahadzovačke Mihálkovej to bolo všetko. Trnava prestála aj bratislavskú dohrávku a zvíťazila v zápase 3:2.

Rozhodol tretí zápas

V rozhodujúcom zápase nastupovala ako domáca Trnava. Apollo sa ujalo vedenia 2:0. Najmä vďaka výbornej Remenárovej, ale aj skvelému hitu k plotu od Kiky Bohunickej Trnava vyrovnala. V ďalšej hre skvele pálili Kovačicová, Konečná a veľmi pekne uliala aj Suchoňová a Trnava sa dostala do vedenia 3:2. „V poslednej zmene vyšla Apolláčkam silná batéria v útoku. Lenka „hrozno“ Gunišová páli nabiehaný odpal na Suchoňovú, ktorá bez problémov zahráva loptu na jedna. K údivu všetkých však ľahká a presná lopta našej jednotke vypadáva a následne ju prehadzuje do zadného poľa, čo umožňuje Bratislavčanke dobehnúť až na tretiu métu. Svoju chybu však Haladová napravuje pri ďalšom tvrdom odpale priamo na ňu. Gunišová z Apolla na tretej méte sa správne rozhodne ísť po odpale na domácu métu, avšak Haladová ju v spolupráci s Bohunickou tečujú pred domácou métou a tak vo veľmi dôležitom momente zápasu zabraňujú bratislavskému vyrovnaniu,“ opísal dôležitý moment záveru zápasu Bohunický. Trnava vyhrala aj tento duel 3:2 a tak mohla na domácom ihrisku vypuknúť obrovská a zaslúžená radosť domácich hráčok.

Vyrovnané finále

„Oba tímy prejavili svoje nesporné kvality. Trnavčanky vďaka výbornej príprave orientovali celú svoju hru v obrane na signály. To sa prejavilo najmä pri odpaloch do zadného poľa, veľkej zbrani Bratislavčaniek, ktoré ale všetky výborne postavené zadné pole pochytalo. Opäť sme sa nevyhli zbytočným a školáckym chybám – najmä vo vnútornom poli, ale dokázali sme ich všetky napraviť,“ zhodnotil trnavský tréner.

Početný tábor bratislavských divákov odchádzal z ihriska Trnavy Panthers sklamaný, ale za hru svojich hráčok sa skutočne nemusí Apollo hanbiť. Hrali v obrane lepšie ako Trnava, ale tentokrát Bratislavu predčila v útoku. „My ako tréneri však rozhodne hráčkam k výkonu a ďalšiemu titulu v roku 2014 gratulujeme a želáme im veľa sily do ďalších tréningov,“ zakončil Bohunický.

Trénerský tím: hlavný kouč Richard Bohunický, kouč na prvej méte Katarína Bohunická, kouč na tretej méte Jozef „Didi“ Gálik

Zostava Trnavy: Mihálková Klaudika, Bohunická Kristínka, Haladová Veronika, Fajnová Katka, Suchoňová Lucka, Drgoňová Danka, Bohunická Maťka, Kovačicová Hanka, Konečná Ivana. PR: Čornaničová Natálka, Striedačka: Deáková Erika, Nehrala: Peťa Zvonárová.

Trnava Panthers
2
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM