Dominika Handzušová Krimi

Divoké chvíle na sídlisku: Mladík (20) zaútočil na policajtov nožmi, došlo až na streľbu!

Dráme v neďalekej obci! Podľa informácií od polície si jeden z mužov zákona odniesol bodnú ranu na holeni, ďalší ľahšie zranenia. Ako informovala policajná hovorkyňa, agresívneho mladíka sa podarilo spacifikovať po varovnom výstreli. Čo sa vlastne v neďalekej obci dialo?

Ilustračný obrázok k článku Divoké chvíle na sídlisku: Mladík (20) zaútočil na policajtov nožmi, došlo až na streľbu!
Zdroj: TASR

Policajný vyšetrovateľ obvinil muža (20) z okresu Zlaté Moravce v utorok 7. apríla z útoku na verejného činiteľa. Podľa policajnej hovorkyne Martiny Kredatusovej je mladík obvinený z toho, že v obci Zavar na Veľkonočný pondelok asi o 14:00 hod. zaútočil nožmi na policajtov.

Políciu zavolal sám

„Hliadka Obvodného oddelenia Policajného zboru Zavar bola vyslaná na zákrok na sídlisko Poronda. Útočník si sám privolal políciu, nakoľko podľa jeho slov napadol svoju priateľku,“ informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Martina Kredatusová.

Na zakročujúcich policajtov podľa hovorkyne mladík zaútočil dvomi kuchynskými nožmi a jedného z nich mal zasiahnuť do holene a spôsobiť mu bodnú ranu.

„Útoky a vyčíňanie páchateľa pokračovali aj na voľnom priestranstve pred bytovkou. Privolané posily príslušníkov pohotovostnej motorizovanej jednotky použili na odvrátenie útoku páchateľa varovný výstrel do vzduchu a následne ho spacifikovali,“ povedala hovorkyňa. Pri zákroku podľa jej informácií mladík kládol aktívny odpor, pričom mal zraniť ďalších dvoch policajtov. Tí utrpeli ľahšie zranenia.

Hrozí mu až osem rokov

Muža následne predviedli na policajný útvar, kde bol zadržaný a umiestnený v cele policajného zaistenia. Zároveň vyšetrovateľ spracoval podnet na väzobné stíhanie. „Ak ho súd uzná vinným, hrozí mu odňatie slobody na tri až osem rokov,“ dodala Kredatusová.

Priateľka páchateľa podľa Kredatusovej bránila vo vykonaní služobného zákroku. Je preto riešená za neuposlúchnutie výzvy policajta v priestupkovom konaní. „Obaja mladí ľudia boli pod vplyvom alkoholu, mužovi bol odobratý biologický materiál na zistenie iných toxických látok,“ uzavrela hovorkyňa.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM