Monika Hanigovská Krimi

Útok s rasovým motívom? Dvojica mužov mala v Trnave napadnúť skupinu Rómov

Dvojica mužov mala vulgárne napadnúť skupinu pracujúcich Rómov. Podľa policajného opisu mal nasledovať aj fyzický útok.

Ilustračný obrázok k článku Útok s rasovým motívom? Dvojica mužov mala v Trnave napadnúť skupinu Rómov
Zdroj: TASR

O incidente informovala polícia na svojej stránke na sociálnej sieti Facebook. „Vyšetrovateľ národnej kriminálnej agentúry Prezídia Policajného zboru dňa 17.09.2018 zadržal a vzniesol obvinenie dvom mužom z Trnavy a to 40-ročnému Jaroslavovi K. za zločin vydieranie v súbehu s prečinom násilie proti skupine obyvateľov, oba trestné činy spáchané so zbraňou z osobitného motívu (extrémistického motívu), a 26-ročnému Matúšovi Z. za prečin násilie proti skupine obyvateľov spáchaného so zbraňou z osobitného motívu,“ informuje polícia.

Najprv vulgarizmy, potom zbraň aj nôž

„Obvinení muži dňa 16.09.2018 v Trnave počas toho, ako prechádzali popri skupine 6 Rómov, ktorí vykonávali výkopové práce, začali týchto Rómov vulgárne napádať a následne odišli, približne za 5 minút sa obaja obvinení muži vrátili, pričom jeden z dvojice mal už v ruke krátku ručnú strelnú zbraň čiernej farby a druhý muž držal v ruke nôž s dĺžkou čepele 14 cm,“ informuje o tom Polícia Slovenskej republiky.

„Zaútočili najskôr slovne a potom aj fyzicky na Rómov, pričom obaja obvinení muži počas tohto útoku kričali na adresu poškodených Rómov rôzne nadávky vzťahujúce sa na ich príslušnosť k rómskemu etniku,“ dopĺňa opis udalostí Polícia Slovenskej republiky na Facebooku.

Skutok neostal bez povšimnutia. Ako dodala polícia: „Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry dňa 17.09.2018 spra­coval podnet na podanie návrhu na vzatie do väzby oboch obvinených. Ako ďalej informuje polícia, dňa 18.09.2018 sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu rozhodol o väzobnom stíhaní oboch obvinených.“

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM