Futbal

Úvodný zápas 2. predkola Spartaku nevyšiel: Domov cestuje s dvojgólovým mankom

Futbalisti FC Spartak Trnava prehrali vo štvrtkovom úvodnom stretnutí 2. predkola Európskej ligy na pôde bulharského Lokomotivu Plovdiv 0:2.

Ilustračný obrázok k článku Úvodný zápas 2. predkola Spartaku nevyšiel: Domov cestuje s dvojgólovým mankom
8
Galéria
Zdroj: TASR

Hostia stihli skompletizovať prestup Van Kessela včas a tréner Cheu ho okamžite zaradil do základnej zostavy. Trnava bola na začiatku nebezpečnejšia, pohrozila dvoma štandardnými situáciami v podaní Lovata. Po tej druhej vrátil loptu do šestnástky Dangubič a k hlavičke sa dostal Van Kesselov kolega na hrote útoku Tavares, ale nezakončil presne. Na opačnej strane mal Rusov prvú prácu v 11. minúte, keď naňho vyslal nepríjemnú strelu Ožbolt. Pozornosť trnavského brankára onedlho vyskúšal aj Aralica. Van Kessel sa vo svojej prvej príležitosti ocitol v 18. minúte, nabehol si na prihrávku medzi obrancov, ale loptu poslal tesne vedľa žrde. Po vyše polhodine hry technicky vystrelil Iliev, aj tentoraz zakročil Rusov, ktorý však už po rovnakom mikrosúboji inkasoval v 39. minúte. Hlavný rozhodca Christofi odpískal po kontakte Menicha s Cvetanovom jedenástku a Iliev z bieleho bodu otvoril skóre.

Po zmene strán boli aktívnejší domáci, ktorí chceli nadviazať na otvárací zásah. Aralica si nabehol medzi obrancov Menicha a Mesíka, ale vo vyloženej šanci netrafil priestor troch žrdí. Ďalšiu nádejnú akciu potiahol Karagaren, ktorého zastavil Záhumenský, arbiter tentoraz nenariadil jedenástku, no o pár sekúnd neskôr už áno. Previnil sa Oršula a Iliev aj druhú ponúknutú možnosť suverénne premenil. Plovdiv sa po tomto momente posadil ešte viac na koňa a kontroloval zápas, príležitosť sa črtala pre Ožbolta, ktorého vďaka návratu do defenzívy odzbrojil kapitán Halilovič. Trnavčania si v závere vypracovali sériu rohových kopov, ale nevyťažili z nich kontaktný zásah a v domácej odvete musia doháňať dvojgólové manko.

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

1. zápas 2. predkola EL 2019/2020:

Lokomotiv Plovdiv – FC Spartak Trnava 2:0 (1:0)

Góly: 39. a 61. Iliev (oba z 11 m). Rozhodovali: Christofi – Georgiou, Kalogirou (všetci Cyp.), ŽK: Eze, Malembana – Mesík, Oršula, Záhumenský

Plovdiv: Lukov – Petrovič, Eze, Tomaševič – Karagaren (77. Malembana), Umarbajev (90.+5 Bahtič), Vitanov, Cvetanov – D. Iliev – Ožbolt (79. G. Iliev), Aralica

Trnava: Rusov – Menich, Mesík, Záhumenský – Oršula, Halilovič, Tešija, Lovat – Dangubič (69. Kelemen) – Tavares (80. Turňa), Van Kessel (56. Jakúbek)

Lokomotiv Plovdiv – FC Spartak Trnava 2:0 (1:0)
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM