Rôzne

Užite si hodiny plné AKCIE: Do Trnavy prichádza Deň záchranných zložiek

Už onedlho sa v Trnave uskutoční Deň záchranných zložiek. Na čo všetko sa môžeme tešiť?

Ilustračný obrázok k článku Užite si hodiny plné AKCIE: Do Trnavy prichádza Deň záchranných zložiek
Zdroj: HaZZ

Príslušníci záchranných jednotiek, hasičského a policajného zboru predstavia verejnosti v pondelok 11. septembra v Trnave svoju činnosť.

Deň záchranných zložiek pripravuje mesto Trnava v spolupráci so špeciálnymi útvarmi druhý raz, ukážky si bude možné pozrieť v dvoch lokalitách – parkovisku na Rybníkovej ulici a na Trojičnom námestí. Informovala o tom hovorkyňa mesta Veronika Majtánová.

Na čo sa môžeme tešiť?

Na Rybníkovej ulici si od 10.30 h môžu záujemcovia pozrieť policajné vozidlá a hasičskú techniku. „Hasiči predvedú hasenie, policajná pohotovostná motorizovaná jednotka zadrží páchateľa, pyrotechnici zlikvidujú výbušniny a predvedú sa tiež policajné služobné kone a psy,“ uviedla. Dôležité miesto na tejto akcii bude patriť aj záchranným zložkám, ktoré návštevníkom ukážu, ako správne poskytovať prvú pomoc.

Súťaž vo vyslobodzovaní

Profesionálne zručnosti hasičských zborov si bude od 9.00 h možné pozrieť na hlavnom námestí, kde sa súbežne uskutoční deviaty ročník krajskej súťaže vo vyslobodzovaní zranených osôb z havarovaných vozidiel.

„Profesionáli Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) a jedno družstvo z Českej republiky budú súťažiť o Pohár TTSK a predvedú svoju rýchlosť a zručnosť pri práci s vyslobodzovacou technikou, a tiež to, ako profesionálne vedia spolupracovať pri záchrane ľudského života,“ doplnila Majtánová.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM