Správy

V areáli nemocnice pribudla STOVKA parkovacích miest: Už onedlho parkovanie SPOPLATNÍ

V areáli trnavskej nemocnice vznikli nové parkoviská. Pripraviť sa budeme musieť aj na zavedenie parkovného.

Ilustračný obrázok k článku V areáli nemocnice pribudla STOVKA parkovacích miest: Už onedlho parkovanie SPOPLATNÍ
Zdroj: Fakultná nemocnica Trnava

Ako informovala Fakultná nemocnica Trnava, v jej areáli vznikli 4 nové parkoviská s kapacitou 103 miest. Nové parkoviská majú slúžiť pre pacientov a personál. Ako uviedlo vedenie nemocnice, ide o prvú fázu novej parkovacej politiky.

Kde sú parkoviská?

Pri Klinike vnútorného lekárstva pribudlo 17 parkovacích miest a pri Psychiatrickom oddelení ďalších 30. Ako prezradila nemocnica, tieto parkovacie miesta boli až doteraz provizórne na trávnatej ploche.

Tretie parkovisko nájdete za garážami pri správe nemocnice (25 parkovacích miest). Posledné parkovisko je pri Gynekologicko-pôrodníckej klinike.

Pôrodnica FN Trnava je spádovou pôrodnicou pre celý trnavský okres, čo sa odrazilo aj na množstve áut v okolí kliniky.

„Autá často parkovali na nevhodných miestach alebo v zákrutách, čo komplikovalo prejazd Záchrannej zdravotnej služby. Preto sme v areáli budovali nové parkovacie miesta, ktoré zlepšia komfort pacientov,“ povedal pre web nemocnice jej riaditeľ Vladislav Šrojta.

Prečítajte si tiež

Nemocnica bojuje s problémom, že parkoviská nevyužívajú iba pacienti a personál. Niektorí tak zneužívajú bezplatné parkovanie.

Za parkovanie sa bude platiť

„Vedenie nemocnice sa preto rozhodlo obnoviť vstup do nemocničného areálu cez automatické závory s kamerovým systémom. Tie sa postupne inštalujú a mali by začať fungovať v priebehu leta. Kamerový systém na závorách bude skenovať evidenčné čísla áut pri prechode do areálu nemocnice v oboch smeroch – dnu aj von. Podľa toho sa určí pacientovi poplatok za parkovanie," informuje Fakultná nemocnica Trnava.

Za prvé 4 hodiny sa poplatok platiť nebude. Za ďalšiu polhodinu zaplatíme jedno euro. Pre zamestnancov nemocnice bude parkovné aj naďalej zadarmo.

„Parkovacie rampy pribudnú vo všetkých troch vstupoch do areálu nemocnice. Cieľom je, aby parkovanie slúžilo primárne pacientom a personálu nemocnice," dodáva nemocnica.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM