Monika Hanigovská Rôzne

V júni sa je na čo tešiť: TOP desať akcií, ktoré nás čakajú v Trnave a okolí

Čochvíľa je tu jún. A je sa na čo tešiť. V Trnave a v okolí sú v pláne rôzne lákavé podujatia. Týchto 10 radíme medzi najzaujímavejšie.

Ilustračný obrázok k článku V júni sa je na čo tešiť: TOP desať akcií, ktoré nás čakajú v Trnave a okolí
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Deň záchranných zložiek

2. júna 9:00 – 13:00 na parkovisku na Rybníkovej ulici a v areáli ŠK Slávia

Rybníková ulica, ale aj areál ŠK Slávia privíta návštevníkov na Dni záchranných zložiek. Ten prinesie bohatý program, ktorý odštartuje už o 09.00 hodine pod velením Hasičského a záchranného zboru. Návštevníci sa môžu tešiť aj na Policajný zbor SR. Muži zákona predvedú ukážky policajnej kynológie a hipológie, či napríklad ukážku zadržania nebezpečného páchateľa. Podľa slov organizátorov bude počas celého trvania programu prístupná prezentácia techniky – hasičského tanku. Najmenší sa môžu tešiť na rôzne súťaže.

Memoriál Ondreja Čiernika

3. júna 09:00 – 15:00, SPŠ Trnava (Strojarina na Komenského 1)

Začiatkom mesiaca sa uskutoční súťaž a výstava papierových modelov – Memoriál Ondreja Čiernika. Návštevníci si budú môcť vychutnať detailne prepracované papierové modely hradov, zámkov, lietadiel, tankov, vlakov, áut, či lodí.

Slávnosť ruží

3. – 4. júna Kaštieľ Dolná Krupá, nádvorie

Len na skok od Trnavy sa uskutoční lákavá akcia s názvom Slávnosť ruží. Hudobné múzeum v Dolnej Krupej opäť pripravilo podujatie na počesť „ružovej“ grófky Márie Henriety Chotekovej. Návštevníci si budú môcť vychutnať napríklad slávnostný sprievod, výstavu ruží, divadelné predstavenie Ružové tŕnie, trnavský spevokol Bradlan, rozprávku v parku, večernú zábavu pri cimbalovej hudbe, vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu ružu ale aj ochutnávku vín, či program šikovné ruky, kde remeselníci predvedú svoje umenie. V rámci podujatia budú sprístupnené expozičné a výstavné priestory kaštieľa i pamätná izba Ludwiga van Beethovena. Bohatý program odštartuje v sobotu od 12.30 hod. a v nedeľu o 9.00 hodine.

Chute a vône v minulosti

9. – 10. júna Štátny archív, Štefánikova ulica 7, Trnava

Štátny archív na Štefánikovej pozýva na Deň otvorených dverí. Lákavá dvojdňová akcia s názvom Chute a vône minulosti prevedie návštevníkov do dávnych dôb. Komentované prehliadky v budove archívu sa uskutočnia v piatok o 13.00 a 15.00 hodine. Pričom o 14.00 hodine vystúpi Romana Luchavová, v prednáške o trnavských mäsiaroch v archívnych dokumentoch. Sobotný program predstaví poslucháčom život trnavských hostinských kaviarnikov. Prednáška bude taktiež komentovaná a vychutnať si ju budete môcť o 12.00 a 15.00 hodine. Pripravené budú aj tvorivé dielne pre deti, či ochutnávka dobových jedál na nádvorí archívu.

Cesta rozprávkovým lesom

11. júna od 9.00 do 12.00 hod., areál zámockého parku, Smolenice

Nenechajte si ujsť cestu rozprávkovým lesom. Akcia sa uskutoční v areáli zámockého parku v neďalekých Smoleniciach. Ako uvádza organizátor akcie, na malých aj veľkých objaviteľov čaká viacero zaujímavých tematických zastavení a to v podobe všakovakých hier, dobrodružstva a neopakovateľných zážitkov. Okrem zaujímavých strávených chvíľ budú deti sladko odmenené a to priamo od kráľa a kráľovnej na kráľovskom nádvorí Smolenického zámku.

Víkend otvorených parkov a záhrad

10 – 11. júna 11:00 v Botanickej záhrade MTF STU

Návštevníci si budú môcť vychutnať prehliadky záhrady, diskusiu o význame zelene v meste, prednášku na tému historická botanická záhrada v Trnave. Pripravené budú aj tvorivé dielne pre deti. K dispozícii bude aj relaxačná chill-out zóna.

Dračí deň detí

11. júna 15:00 – 19:00 medzi Bazilikou sv. Mikuláša a hradbami, Trnava

Dračí deň detí ponúkne najmenším bohatý program. Úlohou bude oslobodiť princeznú z dračieho zajatia. Pričom správny dračí bojovník či bojovníčka musí absolvovať školu šermu, vyrobiť si svoj vlastný štít, naučiť sa bojovať vo formáciách a vrhať kamene. Ich tváre musia byť pomaľované tým správnym maskovaním. Po absolvovaní výcvikového kurzu a spoločnom oslobodení princeznej budú všetci odmenení diplomom a darčekom. Dračí deň detí spestrí marionetové divadlo Dvor Zázrakov.

Večer u Schneiderovcov

18. júna 19.00 nádvorie Domu hudby M. Schneidera Trnavského

Kvalitné hudobné zážitky v spojení s príjemným prostredím a Trnavou prinesie druhý ročník podujatia Večer u Schneiderovcov, ktorý organizuje Mesto Trnava. Práve toto podujatie chce zaostriť na nové hudobné osobnosti nášho mesta. Ako uvádza organizátor akcie, rodák z Trnavy, herec, hudobník Dano Heriban zahrá svoje autorské piesne v sprievode známych trnavských hudobníkov – bratov Hittrichovcov. V prípade dažďa sa podujatie presúva do Kina Hviezda.

Hudba na radnici

24. – 25. júna 19:00 na nádvorí radnice, Trnava

V júni sa uskutoční druhý ročník letného hudobného festivalu s názvom Hudba na radnici. Nenechajte si ujsť bohatú hudobnú nádielku počas týchto dvoch dní. Prvé sobotné a nedeľné tóny si budú môcť návštevníci vychutnať vždy o 19.00 hodine.

Radničné hry

26. – 27. júna, na nádvorí radnice, Trnava

V závere júna odštartuje letný divadelný festival – Radničné hry 2017. 26. júna o 20.00 hodine sa divákom predstaví Štúdio L + S a to v hre Ger Thijs: STARÍ MAJSTRI „OUDE MEESTERS“, kde publikum privíta Milan Lasica a Martin Huba. 27. júna o 18.00 hodine sa odohrá na nádvorí radnice detské predstavenie Dúhová loď pod taktovkou Divadla Babscénus a o 20.30 hodine sa predstaví poslucháčom posledné vystúpenie s názvom Pri kase.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM