Júlia Vargová Krimi

V Košolnej, Zvončíne i Suchej rozoberali autá: Nazhromaždili skoro 300 ton odpadu, FOTO

Polícia informuje o troch mužoch, ktorých policajný vyšetrovateľ obvinil z prečinov neoprávneného nakladania s odpadmi.

Ilustračný obrázok k článku V Košolnej, Zvončíne i Suchej rozoberali autá: Nazhromaždili skoro 300 ton odpadu, FOTO
3
Galéria
Zdroj: KR PZ Trnava

Ako informuje Martina Kredatusová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva (KR) Policajného zboru (PZ) v Trnave, polícia v rámci vyšetrovania preverila a zadokumentovala niekoľko tisíc inzerátov na internete na predaj súčiastok a zadovážila množstvo ďalších dôkazov.

„Všetci traja obvinení samostatne, ako zárobkovo činné osoby, v rozpore so zákonmi a bez potrebných povolení, zhromažďovali staré motorové vozidlá, havarované alebo ináč poškodené a vykonávali ich kompletné rozobratie. Následne ponúkali prostredníctvom internetových portálov na predaj rôzne autosúčiastky, prípadne aj celé autá,“ uvádza Martina Kredatusová.

Ako ďalej ozrejmuje krajská policajná hovorkyňa, na základe podozrenia z porušovania zákona o odpadoch, vykonala polícia domové prehliadky a prehliadky iných priestorov vo viacerých objektoch v okrese Trnava. Ďalej ozrejmuje, že do každého konania bol prizvaný znalec z odboru ochrany životného prostredia, ktorý bol prítomný pri prehliadkach.

„Všetci traja zhromažďovali v rozpore so zákonmi rôzny odpad, ako motory, prevodovky, chladiče, elektroodpad, pneumatiky, plastové súčiastky a pod., na likvidáciu ktorého sa vzťahujú špecifické smernice a normy.,“ uvádza hovorkyňa KR PZ v Trnave.

Ako ďalej opisuje Kredatusová: „33-ročný obvinený muž mal na rôznych pozemkoch v katastri obce Košolná nazhromaždiť 17 druhov odpadov v objeme 19,55 ton. Z celkového množstva bolo asi 9,5 tony zaradeného v kategórii nebezpečného odpadu.“

„Jeho 57-ročný otec mal nezákonným spôsobom zhromaždiť vo Zvončíne a okolí 14 druhov odpadov v množstve takmer 255 ton. Z toho približne 122 ton tvorí nebezpečný odpad,“ pokračuje polícia.

„31-ročný obvinený muž mal v katastri obce Suchá nad Parnou zhromaždiť 15 druhov odpadov v celkovom množstve asi 22 t, pričom asi 13 ton bolo z kategórie nebezpečného odpadu,“ uvádza hovorkyňa KR PZ v Trnave.

V závere dodáva, že náklady na odstránenie takto nazhromaždených odpadov boli vyčíslené na sumu asi 66-tisíc eur a najstaršiemu obvinenému hrozí odňatie slobody na 1 až 5 rokov, ostatným dvom na 6 mesiacov a až tri roky.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Trnavy a okolia.

Nazhromaždili skoro 300 ton odpadu
3
Galéria
Zdroj: KR PZ Trnava
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM