Správy

V kraji funguje Agentúra domácej ošetrovateľskej starostlivosti: Pomôže imobilným pacientom

Trnavský samosprávny kraj začal prostredníctvom svojej spoločnosti Zdravá župa poskytovať služby Agentúry domácej ošetrovateľskej starostlivosti v kraji.

Ilustračný obrázok k článku V kraji funguje Agentúra domácej ošetrovateľskej starostlivosti: Pomôže imobilným pacientom
Zdroj: Trnavský samosprávny kraj

Služby sú určené čiastočne alebo úplne imobilným pacientom, ktorí potrebujú odbornú ošetrovateľskú alebo rehabilitačnú starostlivosť a nemôžu sa samostatne dostaviť na ošetrenie alebo rehabilitáciu. Záujemcovia sa môžu registrovať prostredníctvom registračného formulára na webovej stránke.

Rozširujú ponuku služieb

„V októbri minulého roka sa samosprávny kraj opätovne stal poskytovateľom zdravotnej starostlivosti, a to vďaka otvoreniu zdravotníckeho strediska na Študentskej ulici v Trnave. Postupne rozširujeme ponuku týchto služieb. Okrem ambulancie všeobecného lekára pre dospelých a kardiológie sme začali poskytovať služby Agentúry domácej ošetrovateľskej starostlivosti. Je určená pre chronicky chorých pacientov, ale aj pacientom pri náhlych či krátkodobých chorobách, po prepustení z hospitalizácie, po operáciách, prípadne po zákrokoch v rámci jednodňovej chirurgie, ktoré vyžadujú následnú ošetrovateľskú alebo rehabilitačnú starostlivosť,“ uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič.

Prečítajte si tiež

Dostupnejšia starostlivosť

Domáca ošetrovateľská a rehabilitačná starostlivosť sa poskytuje na návrh lekára. Ak pacient spĺňa kritériá, môže o ošetrenie požiadať cez kontaktný formulár na www.zdravazupa.sk.

„Ambíciou je, aby sa starostlivosť o doliečovaných, chronicky ťažko chorých a zomierajúcich pacientov stala dostupnejšou. V tejto oblasti napredujeme a môžeme poskytovať aj tento typ ošetrovateľskej starostlivosti. Pomôžeme tak chorým, ako aj ich príbuzným,“ uviedla riaditeľka odboru zdravotníctva TTSK Lucia Šmidovičová.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM