Zuzana Vajayová Rôzne

V nedeľu 8. mája bude na cestách viac policajtov

Polícia posilní hliadky na cestách aj 8. mája v Deň víťazstva nad fašizmom rovnako ako v nedeľu 1. mája počas Sviatku práce.

(TASR) Policajnú akciu zameranú na zvýšený dohľad nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky vyhlásil viceprezident Policajného zboru Ľubomír Ábel.

„Minulotýždňový zvýšený policajný dohľad na cestách mal pozitívny dopad na nehodovosť. Počas Sviatku práce sme zaznamenali o 17 dopravných nehôd menej ako 1. mája minulého roka, keď ich bolo 31,“ zhodnotil prvomájovú akciu Ábel.

Polícia aj v nedeľu, v Deň víťazstva nad fašizmom, predpokladá zvýšenú intenzitu premávky na pozemných komunikáciách. Preto bude do akcie v tento deň opäť zapojený maximálny počet dopravných, poriadkových policajtov, ako aj policajtov železničnej, hraničnej a cudzineckej polície. Minulý rok v tento deň polícia eviduje 27 dopravných nehôd.

Podľa potreby budú policajti riadiť a usmerňovať premávku. Dohľad zvýšia aj na frekventovaných križovatkách, hlavných cestných ťahoch, no najmä na nehodových miestach a úsekoch. Zamerajú sa aj na kontrolu dodržiavania predpísaných rýchlostí. „Naším cieľom je zabezpečiť maximálnu bezpečnosť účastníkov cestnej premávky, a tým znížiť nehodovosť na cestách,“ uviedol Ábel.

Policajný zbor od začiatku tohto roka k 5. máju eviduje 4810 dopravných nehôd, pri ktorých bolo usmrtených 93 osôb, ťažko zranených 275 osôb a ľahko sa zranilo 1639 osôb. V roku 2010 v porovna­teľnom období polícia zaznamenala 7060 dopravných nehôd, pri ktorých bolo usmrtených 98 osôb, 382 osôb sa zranilo ťažko a 1934 utrpelo ľahké zranenie.

TASR informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM