Dominika Handzušová Hokej

V nominácii do Granady aj trnavskí hokejisti: TÍTO hráči nás budú reprezentovať na Univerziáde

Na začiatku februára sa v španielskej Granade uskutoční 27. zimná univerziáda. V širšej nominácii hokejového tímu mala Trnava bohaté zastúpenie. Ktorí hráči sa napokon prebojovali do užšej?

Ilustračný obrázok k článku V nominácii do Granady aj trnavskí hokejisti: TÍTO hráči nás budú reprezentovať na Univerziáde
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk

Na svetovej zimnej univerziáde v Trentine (december 2013) pomohli Slovensku k piatemu miestu aj Martin Baran a Jakub Loydl. Reprezentácia sa opäť pripravuje na túto „vysokoškolskú olympiádu“. Práve trnavský hokejový klub má vo svojom tíme veľké zastúpenie študentov, čo sa odrazilo aj do širšej nominácie.

Prebojovali sa dvaja

Na zraz v Liptovskom Mikuláši boli povolaní napríklad naši šikovní juniori Julián Achs a Jaroslav Bachratý, či obrancovia Jakub Závodský a Ondrej Burzala. Vedení pod hlavičkou klubu sú aj hosťujúci Nikolas Kovalovský a Patrik Barilla. Viacerým však toto obdobie poznačili zranenia. Tréner Andrej Výboh si vybral aj štyroch hráčov z univerzitnej ligy, spomedzi ktorých Patrik Szabó je registrovaný u Gladiátorov. Práve on sa napokon prebojoval aj do finálnej nominácie. Ďalším hráčom je Matúš Budiak, ktorý po neslávnom konci Prievidze prišiel do Trnavy.

Hokejový turnaj bude mať v Granade jedenásťčlenné zastúpenie. Slovensko má v skupine A súperov z exotickej Číny, domáceho Španielska, tradičným rivalom je Česká republika.

Nominácia hokejového výberu Slovenska:

Peter Lunter (HC '05 Banská Bystrica/HC 07 Detva), Samuel Baroš (Slovan Bratislava), Roman Hús (HC 07 Detva), Denis Nociar (HC 07 Detva/HKM Rimavská Sobota), Edmund Piačka (HK Nitra), Andrej Sucharda (HC Nové Zámky), Marek Marušiak (HK Poprad), Peter Gápa (HK ŠKP Poprad/HC Prešov 07), Matúš Trenčan, Ján Zlocha (obaja HK '95 Považská Bystrica), Juraj Halo, Peter Kopecký, Denis Mihalík (všetci HC Topoľčany), Ján Pardavý (Dukla Trenčín/MHK Dubnica nad Váhom), Patrik Palovič (Dukla Trenčín/HK '95 Považská Bystrica), Matúš Budiak, Patrik Szabó (obaja HK Trnava), Jozef Kentoš (HKM Zvolen), Ondrej Rusnák (MsHK Žilina), Kristián Bača (MsHKM Žilina), Nikolas Ketner (HC Verva Litvínov/ČR), Martin Uhnák (Berkshire Battalion, FHL/USA)

Roman Štamberský (manažér), Andrej Výboh (tréner), Imrich Antal (asistent trénera), Stanislav Beli (lekár), Ľubomír Baka (masér)

Zloženie základných skupín mužského hokejového turnaja v Granade:

A-skupina: SLOVENSKO, Česko, Čína, Španielsko
B-skupina: Rusko, Švédsko, Kanada, Kórejská republika
C-skupina: Kazachstan, Japonsko, USA

Program Slovenska v základnej A-skupine:

streda 4. februára: Slovensko – Česko (13:30 hod.)
piatok 6. februára: Slovensko – Čína (20:30 hod.)
nedeľa 8. februára: Španielsko – Slovensko (20:30 hod.)

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM