Dominika Handzušová Hokej

V šesťbodovom zápase výprask od Senice: Podľa Klečka Trnava stojí na Hálovi

Trnavskí hokejisti naďalej podávajú veľmi kolísavé výkony. V derby so Senicou hrali od začiatku ustráchane a doplatili na svoje chyby. V bráne chýbal Miro Hála a podľa trénerov práve preto bol rozdiel taký značný.

Ilustračný obrázok k článku V šesťbodovom zápase výprask od Senice: Podľa Klečka Trnava stojí na Hálovi
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk

Trnava v dvoch doterajších vzájomných zápasoch zvíťazila 5:0 a 4:2. Senica jej chcela prehry oplatiť. Navyše zaostávala len o bodík a tak mali Gladiátori pred sebou ďalší zo šesťbodových zápasov.

Ustráchaný výkon Trnavy

Nemastný-neslaný hokej preťalo v 2. minúte prečíslenie, do ktorého Brzobohatého s Videlkom poslal brankár Peksa. Jeho náprotivok tak pomerne skoro ťahal puk spoza chrbta. Senica si vytvárala viac príležitostí a zvýšila na 2:0 z presilovky Mikoláškom. Za Trnavu mala blízko k trefe Kubicova žŕdka. V druhej tretine to bola hra prakticky na jednu bránu. Dukla využila ďalšiu presilovú hru, keď Videlka tečoval do brány strelu Zábojníka. Podobne strelil svoj druhý gól aj Mikolášek, tečoval Romančíkovu strelu z kruhu. Krátko na to už bolo 0:5, z dorážky sa presadil Mikéska. Potom Senica trochu poľavila a Trnava sa dostala k bráne, no Peksa za seba nič nepustil.

Čisté konto mu v 43. minúte pri presilovke pokazil pekným gólom Achs. Presilovkovým gólom ale odpovedali aj hostia, Kalináč si pristavil Lantošovu prihrávku na pravom kruhu a Petrovič lovil puk po šiesty raz. Gólostroj uzavrel v 53. minúte po prečíslení, ktoré sám rozohral, Loydl. Achs trafil následne brvno a to bolo zo šancí všetko. Hru poznačila aj nervozita a vylúčenia.

Každý spravil chyby

Na spočítanie gólových šancí Trnavy by hádam stačila aj jediná ruka. Trnavu nemôže tešiť ani fakt, že vlastne strelila najkrajší gól zápasu. Postaral sa oň po peknej finte Achs. „Z pekných momentov sa nedokážeme toľko naučiť, ako sa vieme poučiť z chýb, ktoré robíme,“ komentoval po zápase tréner Matej Ševčík. Tím vonkoncom to, že strelili aspoň gól, nemohlo tešiť pri vysokej prehre. Zvlášť pri výkone, ktorý podal. „Každý a jeden spravil nejaké chyby. Naplno sa prejavila naša neskúsenosť a chyby, ktoré pravidelne robíme, ale urobili sme ich viac ako inokedy a boli potrestané,“ dodal Ševčík.

Hála základom úspechu

Jeho tím sa naďalej borí so zraneniami kľúčových postáv tímu. Pre chorobu navyše chýbal aj brankár Miro Hála. Práve jeho absenciu označil za dôvod výsokého rozdielu hosťujúci tréner Pavel Klečko. „Brankár Hála je podľa mňa sedemdesiat percent úspechu celej Trnavy a teraz to bolo vidieť. Keď nechytá Hála, Trnava je polovičná alebo tretinová,“ vyjadril sa po zápase tréner, ktorý mohol byť oveľa spokojnejší. Vďaka výhre totiž Senica preskočila Trnavu a po dlhom čase sa ocitla v prvej šestke za východom a Detvou.

HK Gladiators Trnava – HC Dukla Senica 1:7 (0:2, 0:3, 1:2)

Góly: 43. Achs (Kubica) v presilovke – 2. Videlka (Brzobohatý, Peksa), 11. Mikolášek (Surovka, Loydl) v presilovke, 24. Videlka (Zábojník) v presilovke, 32. Mikolášek (Romančík, Surovka), 33. Mikéska (Blaško, Neumann), 47. Kalináč (Lantoš, Gula) v presilovke, 53. Loydl (Romančík, Surovka).

Strely na bránu: 19:32 (6:8, 5:15, 8:9).
Vylúčenia: 7:6 na 2 min, navyše Schmidt, Lisoň a Baran 10 nešportové správanie, presilovky: 1:3, oslabenia: 0:0.
Rozhodovali: Goga – Návratek, Stanzel. Diváci: 195

Trnava: I. Petrovič – Jak. Macháč, Poláček, Závodský, Valjent, U. Demo, Kubica, M. Bílik – Môcik, M. Baran, Brandis – Lisoň, D. Schmidt, Barinka – Bachratý ml., Hrbáčik, Achs – D. Božik, Kovalovský.

Senica: Peksa – P. Gula, Reissmüller, Loydl, Janík, Zábojník, Všetečka, Neumann, Mikéska – Lantoš, Kalináč, Jurák – Mikolášek, Surovka, M. Romančík – Penák, Videlka, Brzobohatý – Blaško, Šúrek, Daniel.

HL: Trnava - Senica
12
Galéria
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM