Monika Hanigovská Kultúra

V Smoleniciach vládol drak: Bol najväčšou atrakciou na zámku, FOTO a VIDEO

Na Smolenickom zámku sa uskutočnil lákavý festival s názvom Dračie dni. Najviac pútal pozornosť drak Vavrinec. Pozrite si spätne atmosféru podujatia na fotografiách a videu.

Ilustračný obrázok k článku V Smoleniciach vládol drak: Bol najväčšou atrakciou na zámku, FOTO a VIDEO
10
Galéria
Zdroj: TASR

Festival Dračie dni cez víkend (11.-12.agusta) zmenil Smolenický zámok na dejisko rozprávky, v ktorej rytieri zachraňovali princeznú Mirku spod pazúrov draka Vavrinca. V hlavnej úlohe kráľa sa zaskvel herec Marko Igonda.

Prvé informácie sme vám o podujatí priniesli. Samotnú atmosféru festivalu si môžete prezrieť našej priloženej fotogalérii a videogalérii.

Malí ale aj veľkí návštevníci si počas dvoch dni vychutnali bohatý program. Festival predstavil dvorské tance princezien, bábkové divadlo pre deti, rytierska škola šermu, kŕmenie draka Vavrinca a množstvo iného zaujímavého programu. Súčasťou podujatia bolo aj vyslobodenie princeznej Mirky pod nadvládou samotného draka.

Ako uviedol hlavný protagonista – herec Marko Igonda, bolo dobré, že aj v dobe, kedy žijeme viac v súlade s technikou a modernými vymoženosťami, dokážeme popustiť uzdu fantázii a vytvoriť ilúziu rozprávkového príbehu.

FOTO: Festival Dračie dni zavítal na Smolenický zámok
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM