Júlia Vargová Kultúra

V Špačinciach bude rozvoniavať guláš: O zábavu sa postará obľúbený Polemic

Piaty ročník populárnej súťaže vo varení gulášu – Špačinský kotlík ponúkne viac ako tisíc litrov obľúbeného pokrmu.

Ilustračný obrázok k článku V Špačinciach bude rozvoniavať guláš: O zábavu sa postará obľúbený Polemic
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

V sobotu 8. júna sa v parku pri KD v Špačinciach uskutoční piaty ročník populárnej súťaže vo varení gulášu – Špačinský kotlík. Tento gulášový festival plný skvelého jedla a dobrej muziky má pre návštevníkov pripravený bohatý kultúrny program.

V súťaži o najlepší guláš sa predstaví 33 družstiev.

Hodnotenie gulášov je na samotných návštevníkoch festivalu, ktorí chutnajú a hodnotia guláše. Množstvo gulášu pripraveného pre návštevníkov organizátori súťaže odhadujú na viac ako tisíc litrov. „Špačinský kotlík je podujatie s jedinečnou myšlienkou, kde výťažok z koštovania gulášov ide pre deti ZŠ a MŠ Špačince,“ uvádzajú organizátori dodávajúc, že ak sa návštevníci zapoja do samotného koštovania – hodnotenia, majú možnosť vyhrať hodnotné ceny. Lákajú na notebook alebo luxusný pobyt v Grand hoteli PERMON.

Podujatie je známe svojou priateľskou atmosférou a medzi družstvami vládne vždy výborná nálada. Organizátori odhadujú, že minulý rok prekonali rekord odhadovanou účasťou viac ako šesťtisíc návštevníkov a radi by v tomto stúpajúcom trende pokračovali. Vstup na celé podujatie je zadarmo. Organizátormi podujatia sú obec Špačince a folklórna skupina Špačinčanka. „Myšlienkou tohto obľúbeného gulášového festivalu je spojiť ľudí pre dobrú vec a odniesť si z tohto podujatia nádherné zážitky,“ ozrejmujú.

Hlavným hudobným ťahákom je víťazka Česko-Slovensko má talent Nikol Šurinová, Gipsy Čáve a hudobná skupina POLEMIC.

Zábava bude pokračovať až do skorých ranných hodín. Do tanca zahrá hudobná skupina EXIL a ako ďalej uvádza organizačný tím podujatia, počas celej akcie je pre návštevníkov pripravený aj sprievodný program. Na pódiu vystúpia hudobné a tanečné skupiny, pre deti sú pripravené kreatívne workshopy Ceruzko&Farbička, maľovanie na tvár alebo batikovanie, skákací hrad… v parku pod stromami vznikne piknik zóna, takže si stačí len zobrať deku a užívať si príjemnú atmosféru.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM