Rastislav Búgel Futbal

V Spartaku skončila dvojica hráčov: Tím posilnil Grék Tzandaris

Grécky defenzívny stredopoliar Theofanis Tzandaris je novou posilou futbalistov Spartaka Trnava.

Ilustračný obrázok k článku V Spartaku skončila dvojica hráčov: Tím posilnil Grék Tzandaris
Zdroj: FC Spartak Trnava/TASR

V klube už nebudú pokračovať Filip Oršula a Filip Dangubič, informoval fortunaligista na svojej oficiálnej internetovej stránke.

Dvadsaťšesťročný Tzandaris má skúsenosti najmä z gréckej najvyššej súťaže. Hrával za PAOK Solún, Panionios, Olympiakos Pireus a naposledy Panathinaikos Atény. V drese PAOK-u si zahral aj skupinovú fázu Európskej ligy.

„Svoju futbalovú kariéru som začal v PAOK Solún a krôčik po krôčiku som sa postupne dostal do prvého tímu. Neskôr som hrával aj v ďalších gréckych tímoch a pol roka som strávil aj v slovinskom Koperi. Mojimi prednosťami na ihrisku sú najmä defenzívne súboje jeden na jedného, čo je aj moja hlavná náplň práce. Po získaní lopty sa snažím hrať čo najviac smerom dopredu a ak je možnosť, tak aj podporiť útok,“ povedal po podpise zmluvy grécky futbalista.

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

Tzandaris je už s výpravou Spartaka v tureckom Beleku. „Priznám sa, že so slovenským futbalom veľa skúseností nemám a je to pre mňa výzva. Viem, že Spartak je populárny tím a zaznamenal aj v Európe niekoľko výborných výsledkov, či už v minulosti alebo nedávno. Som zvedavý na mesto, štadión a najviac sa teším na fanúšikov a prvý zápas doma.“

Oršula, ktorý sa minulý rok v lete vrátil do trnavského Spartaka, bude pokračovať v kariére v gruzínskom tíme Dinamo Tbilisi. Počas jesene nastúpil v trinástich zápasoch Fortuna ligy a po tri pridal v predkolách Európskej ligy a v Slovnaft cupe. Strelil jeden gól, keď sa presadil proti Pohroniu.

Chorvátsky stredopoliar Dangubič sa dohodol s klubom na rozviazaní kontraktu. Do Spartaka prišiel v lete 2018 a po pol roku zamieril na hosťovanie do Senice. Minulý rok sa po skončení hosťovania vrátil do červeno-čierneho dresu a počas jesene nastúpil v 17 ligových zápasoch bez streleného gólu. Po štyri zápasy si pripísal v predkolách Európskej ligy a v Slovnaft cupe, kde skóroval štyrikrát.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM