Júlia Vargová Krimi

V správnom čase na správnom mieste: Trnavskí PMJ-čkari pomáhali a chránili

Policajti trnavskej Pohotovostnej motorizovanej jednotky hliadkovali na Bratislavskej ulici v Trnave a ako sa neskôr ukázalo, boli v správny čas na správnom mieste.

Ilustračný obrázok k článku V správnom čase na správnom mieste: Trnavskí PMJ-čkari pomáhali a chránili
Zdroj: Facebook.com/Polícia SR - Trnavský kraj

O vydarenom počine Pohotovostnej motorizovanej jednotky (PMJ) informovala Martina Kredatusová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva (KR) Policajného zboru (PZ) v Trnave. V zmysle sloganu polície Slovenskej republiky pomohli a ochránili.

„Policajti trnavskej PMJ vykonávali hliadkovú službu v piatok na Bratislavskej ulici v Trnave. Keď skupina štyroch ľudí zbadala policajné auto, tak sa rozutekali. Preto sa policajti rozhodli, že ich skontrolujú,“ vysvetľuje trnavská krajská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.

„Ich hodnovernosť bola slabá už pri otázke, že prečo utekajú v takej neskorej nočnej hodine (bolo 03.30 h) po ulici,“ pokračuje Martina Kredatusová.

Jeden z mužov podľa informácií z polície celý čas pôsobil, akoby k ostatným nepatril. Preto ho policajti vzali bokom a tu vysvitlo, že ostatných vôbec nepozná.

„Skupina sa na mladého muža nalepila a počas „sprevádzania“ ho okradli o mobil a peňaženku. Jeden mu vyskočil na chrbát, akože zo žartu na koňa, a pritom mu vzal veci zo zadného vrecka nohavíc,“ ozrejmila Kredatusová.

„18-ročného Trnavčana PMJ-čkari obmedzili na osobnej slobode a predviedli na policajný útvar. Tu ho poverený príslušník obvinil z prečinu krádeže. Keďže spáchal skutok na osobe a v minulosti sa už dopustil obdobného činu, hrozí mu odňatie slobody na dva roky,“ dodáva policajná hovorkyňa Martina Kredatusová s tým, že ukradnuté veci boli na mieste poškodenému vrátené. Hrozilo, že mu vznikne škoda 325 Eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM