Dominika Handzušová Iné športy

V Trnave až šestnásť hráčok prvej stovky: Titul bude na antuke obhajovať Schmiedlová

Na začiatku mája bude Trnava opäť žiť tenisom, čaká ju ženský antukový turnaj ITF. Titul bude obhajovať slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová.

Ilustračný obrázok k článku V Trnave až šestnásť hráčok prvej stovky: Titul bude na antuke obhajovať Schmiedlová
Zdroj: Dnes24.sk

Víťazka podujatia WTA v Katoviciach by mala byť nasadenou jednotkou. Na EMPIRE Slovak Open (dotácia 100 000 USD) sa prihlásilo až 16 hráčok, ktoré figurujú v prvej svetovej stovke.

Teší sa na domáce publikum

„Siedmy ročník prinesie nielen zvýšenú dotáciu pre hráčky, ale i viac bodov do rebríčka WTA. Víťazka získa 140 bodov, finalistka 85. Minuloročné víťazstvo bolo zlomové pre Karolínu Schmiedlovú. Vo finále zdolala Barboru Záhlavovú-Strýcovú 6:4, 6:2," povedal pre oficiálnu stránku generálny manažér turnaja i klubu Oto Majba.

Schmiedlová sa teší, že sa opäť predstaví pred domácim publikom. „Minuloročný triumf mi nepochybne veľmi pomohol. Na kurte som sa potom cítila oveľa sebavedomejšie. A vďaka bodom, ktoré som získala v Trnave, opadol zo mňa tlak z obhajovania v Paríži," povedala zverenka trénera Milana Martinca. Vo víkendovom barážovom zápase o účasť v II. svetovej skupine Pohára federácie proti Švédsku bude na antuke v bratislavskom NTC prvýkrát v úlohe slovenskej jednotky.

Na koho sa môžeme tešiť?

V Trnavé nebude chýbať ani jej kolegyňa z fedcupového družstva Jana Čepelová. Na EMPIRE Slovak Open príde po prvý raz Klára Koukalová (33), bývalá svetová dvadsiatka a 15-násobná česká fedcupová reprezentantka. Z Čiech zavíta na trnavské podujatie aj Denisa Allertová (22), 93. hráčka rebríčka WTA a semifinalistka minuloročného WTA turnaja v Luxemburgu.

Pridá sa aj jej krajanka Tereza Smitková (59. v rebríčku WTA), ktorá minulý rok zaujala postupom z kvalifikácie do osemfinále prestížneho Wimbledonu. Medzi prihlásenými figurujú aj Belgičanky Kirsten Flipkensová, Alison Van Uytvancková, Yanina Wickmayerová a An-Sophie Mestachová. Dobre známym menom pre slovenských fanúšikov je aj Srbka Aleksandra Kruničová.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM