Kultúra

V Trnave bude VESELO: Tradičný jarmok nahradí Jarmočný víkend. TEŠTE sa na šou a prekvapenia!

V Trnave sa niekoľko dní rozhodne nudiť nebudete. Pozrite sa, čo všetko sa chystá počas Jarmočného víkendu v našom meste!

Ilustračný obrázok k článku V Trnave bude VESELO: Tradičný jarmok nahradí Jarmočný víkend. TEŠTE sa na šou a prekvapenia!
52
Galéria
Zdroj: TASR

Napriek tomu, že korona opäť stopla azda najobľúbenejšie podujatie Malého Ríma, Trnavčania si ho čiastočne vychutnajú v náhradnej podobe.

O čom je reč? O Tradičnom trnavskom jarmoku, ktorý onedlho odštartuje pod názvom Jarmočný víkend. „Vlani bola jeho dlhoročná tradícia kvôli pandémii koronavírusu prerušená a mnohým ľuďom z Trnavy aj okolia toto podujatie chýbalo. Hľadali sme možnosti, ako Tradičný trnavský jarmok usporiadať a zároveň dodržať všetky preventívne opatrenia,“ informovalo počas leta mesto na svojom webe.

Podujatie s názvom Jarmočný víkend sa uskutoční už tento štvrtok (9. septembra) a potrvá do nedele (12. septembra).

V mestskom amfiteátri zaznie 10. septembra hlas Richarda Müllera aj hity známej hudobnej skupiny Hudba z Marsu.

Stredovek pod hradbami aj hra

Na čo sa môžete ešte tešiť? „11. až 12. septembra sa uskutoční Stredovek pod hradbami a Hra Záhada Mocného opasku s hercami! Tento rok, okrem tradičných šermiarskych vystúpení, rytierskych predstavení a zábavných šou, sa môžete tešiť na prekvapenie pre celú rodinu,“ informuje o tom Región Trnava na svojom Facebooku.

Región Trnava láka na stredoveké mestečko pod hradbami, kde si môže návštevník vyskúšať napríklad život remeselníka, kočovného obchodníka alebo člena mestskej posádky, ktorý sa stará o poriadok v uliciach.

„Vyskúšate si brnenie, streľbu z kuše či svoje rytierske predispozície,“ prezrádza tamojšia oblastná organizácia cestovného ruchu.

Prídu aj herci

To však nie je všetko. „Ak ste tento rok ešte nehrali Záhadu Mocného opasku, určite si ju počas víkendu naplánujte. Jednotlivé stanoviská budú okorenené o interaktívne herecké vstupy plné vtipu, ponaučenia aj akcie. Hra spája históriu, technológiu, inštalácie v životnej veľkosti, rôzne hádanky a prekvapenia, napínavý príbeh a prechádzku peknými uličkami,“ informuje ďalej Región Trnava.

Remeslá a kolotoče

Aj milovníci tradícií a zábavy si prídu na svoje. Na pešej zóne privítajú návštevníkov stánky remeselníkov ľudových výrobkov a v Parku Antona Bernoláka v časti od Radlinského po Kollárovu či na parkovisku na Dolnopotočnej sú prichystané zážitky pre všetky vekové skupiny pretavené do kolotočov.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Čo sa deje na Slovensku?

Zaspomínajte si s nami, ako to vyzeralo na predchádzajúcich ročníkoch tradičného podujatia.

AKO išiel čas: Tradičný trnavský jarmok v OBRAZOCH
52
Galéria
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM